HERNE/NINOVE – Theo Camphyn nieuwe jaarvoorzitter van Rotaryclub Herne/Markevallei

C21

HERNE/NINOVE – Theo Camphyn nieuwe jaarvoorzitter van Rotaryclub Herne/Markevallei

Rotary_bestuurswissel_2018__196_
HERNE/NINOVE – Theo Camphyn nieuwe jaarvoorzitter van Rotaryclub Herne/Markevallei - © Deschuyffeleer
 
Rotary_bestuurswissel_2018__8_
HERNE/NINOVE – Theo Camphyn nieuwe jaarvoorzitter van Rotaryclub Herne/Markevallei - Theo Camphyn - © Deschuyffeleer
 
Rotary_bestuurswissel_2018__189_
HERNE/NINOVE – Theo Camphyn nieuwe jaarvoorzitter van Rotaryclub Herne/Markevallei - Bestuur 2018-2018 - © Deschuyffeleer
 
Rotary_bestuurswissel_2018__170_
HERNE/NINOVE – Theo Camphyn nieuwe jaarvoorzitter van Rotaryclub Herne/Markevallei - Bestuur 2018-2019 - © Deschuyffeleer
 
Rotary_bestuurswissel_2018__152_
HERNE/NINOVE – Theo Camphyn nieuwe jaarvoorzitter van Rotaryclub Herne/Markevallei - Opname nieuwe leden - © Deschuyffeleer
 
Rotary_bestuurswissel_2018__136_
Gouverneur Marc Bosmans, assistent-gouverneur Michel Bellemans, Theo Camphyn en Peter Bekaert - © Deschuyffeleer
 
Rotary_bestuurswissel_2018__104_
Rotaryclub Herne/Markvallei - Bestuurswissel 2018 © Deschuyffeleer
 
Rotary_bestuurswissel_2018__99_
Rotaryclub Herne/Markvallei - Bestuurswissel 2018 © Deschuyffeleer
 
Rotary_bestuurswissel_2018__82_
Rotaryclub Herne/Markvallei - Bestuurswissel 2018 - En ja .... een ovatie voor Januzaj - © Deschuyffeleer
 
Rotary_bestuurswissel_2018__70_
Rotaryclub Herne/Markvallei - Bestuurswissel 2018 - Peter Bekaert - © Deschuyffeleer
 
Rotary_bestuurswissel_2018__47_
De overhandiging van een cadeaucheque aan de gebruikelijke sociale projecten. Dit waren dit jaar De Okkernoot, BiJeVa, Zonnestraal en Levenslust - © Deschuyffeleer
 
Rotary_bestuurswissel_2018__18_
Rotaryclub Herne/Markvallei - Bestuurswissel 2018 - Peter Bekaert en Theo Camphyn - © Deschuyffeleer
 

Eind juni, telkenmale als afsluiter van het werkjaar, vindt ook in Rotaryclub Herne/Markvallei de bestuurswissel plaats. Zo mocht Peter Bekaert (Pepingen) thans plechtig het voorzitterslint overdragen aan zijn opvolger Theo Camphyn uit Nederhasselt. De geplogenheden, in aanwezigheid van de pas verkozen districtsgouverneur Marc Bosmans en assistent-gouverneur Michel Bellemans (Ninove), gingen door in restaurant/feestzaal Axel Dewit in Lennik. De nieuw aangestelde voorzitter was ook al clubvoorzitter in het werkjaar 2009-2010 en voor zijn jarenlange inzet als clubpenningmeester mocht hij in 2016 ook al de in Rotary-kringen felbegeerde Paul Harris Fellow 1  in ontvangst nemen.

In zijn jaaroverzicht spitste past-voorzitter Peter Bekaert de aandacht op “een start die wat moeizaam op gang is geraakt en het bijwijlen hobbelig af te leggen parcours met een aantal onverwachte stopplaatsen. Maar gelukkig keerde het tij en hebben we met een meer dan behoorlijk resultaat de eindmeet bereikt” Het was met veel enthousiasme dat Peter ook met Jeanine van de Kerkhove en Fabienne Wijns twee nieuwe leden, die al een tijdje het reilen en zeilen in de club van heel dichtbij mee beleven, mocht introduceren en officieel, na het geven van hun ja-antwoord op de 4 traditionele Rotaryvragen (Is het waar? I het billijk voor alle betrokkenen? Bevordert het onderling vertrouwen en vriendschap? Komt het alle betrokkenen ten goede) mocht opnemen als volwaardig clublid. Hun respectievelijke peters zijn Lieven De Brandt en Peter Bekaert zelf.
Districtsgouverneur in de club
In zijn maidentoespraak had de kersverse voorzitter Theo Camphyn verder ook een welgemeend dankwoord veil voor clublid Marc Bosmans die recent in de schoot van Rotary werd verkozen tot districtsgouverneur. “Het is voor onze club een eer een districtsgouverneur te mogen begroeten die tevens een lid is van onze Rotaryclub Herne-Markevallei. Hem kennende zijn wij er allen van overtuigd dat hij zijn gouverneursmandaat met brio zal vervullen”.
Be the inspiration
Al even traditiegetrouw bij de bestuurswissel is dat de nieuwe voorzitter een tipje van de sluier licht van het draaiboek voor het komende werkjaar. Zo kon hij de nieuwsgierige aanwezigen meegeven dat hij tijdens het werkjaar én Rotary’s slagzin ‘Serve above selve’ en het jaarthema ‘Be the inspiration’ bijzonder indachtig zal zijn. Uiteraard gaat daarbij zoals gebruikelijk een grote aandacht naar projecten waarbij financiële middelen kunnen gegenereerd worden. Die moeten dan dienen om blijven hulp te kunnen bieden aan mensen in nood en om steun te kunnen blijven verlenen aan de gekende lokale projecten. Verder wordt eveneens de aanwezigheid van de partners op diverse vergaderingen aangemoedigd, wordt er ook gefietst en is er alvast ook een grootse wijnproeverij voorzien. Ook de sprekersstoel belooft goed bezet te zullen worden. Zo komen er onder meer onderwerpen als antiterrorisme en het nieuw wetboek erfrecht, met in zijn kielzog uiteraard ook successieplanning en schenkingen, aan bod.
Ook benadrukte Theo Camphyn dat de clubleiding niet het werk is van alleen maar de voorzitter maar wel degelijk van een ganse ploeg. In zijn taak als voorzitter mag hij dan ook voluit rekenen op het bestuur met past-voorzitter Peter Bekaert, inkomend voorzitter Mike D’Haeseleer, Anne-Sofie Vandenbosch, Gerda Persoons, Thérèse De Dobbeleer, Lucile Heremans en Dieudonné Horlait.
Samen de Rotary-idealen uitdragen
In zijn slotwoord had de voorzitter nog een duidelijke en begeesterende oproep in petto: “Laat ons samen werken aan een Rotary-jaar waarbij onderlinge vriendschap geen holle woorden inhouden. Laat ons er samen een jaar van maken waar we achteraf tevreden kunnen op terugblikken. Laat ons samen onze idealen verder uitdragen zodat wij kunnen blijven fier zijn dat we Rotariërs zijn en laat ons ten slotte daarbij vooral het eenvoudige en het aangename niet uit het oog verliezen”.
Camphyn Theo (60) is Rotariër sinds 2004. Hij is gehuwd met Rotarylid Thérèse De Dobbeleer. Beroepsmatig is Theo zaakvoerder van Fiboca bvba, een bedrijf gespecialiseerd in boekhouding en fiscaliteit.
Het officiële gedeelte van de vergadering werd afgesloten met de overhandiging van een cadeaucheque aan de gebruikelijke sociale projecten. Dit waren dit jaar De Okkernoot, BiJeVa, Zonnestraal en Levenslust.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief