HERNE – Seniorenraad organiseert fiets- en wandeltocht in en rond Edingen

HERNE – Seniorenraad organiseert fiets- en wandeltocht in en rond Edingen

Fiets_en_wandeltocht_senioren_herne
HERNE – Seniorenraad organiseert fiets- en wandeltocht in en rond Edingen - © Deschuyffeleer
 
Route
HERNE – Seniorenraad organiseert fiets- en wandeltocht in en rond Edingen - © Deschuyffeleer
 

Volgende donderdag 12 juli organiseert de seniorenraad een fiets- en wandeluitstap naar en in het Edings stadspark. In het park krijgen de wandelaars tekst en uitleg van stadsgids Michel Faucq. De fietstocht dan weer wordt begeleid door Jacques Borgenon. De uitstap loont alleszins de moeite om kennis te maken met de pracht van het uitzonderlijk fraai doch jammer genoeg nog steeds sterk ondergewaardeerd en weinig bekend stadspark en zijn landelijke omgeving.

Zowel de fietsers met de klassieke- als de elektrische fiets geven elkaar afspraak om 13u30 op de parking aan het gemeentehuis. Vandaar gaat de route onder begeleiding naar het stadspark van Edingen. Aan de inkom van het toerismekantoor en aan de voet van Titje wordt het dan verzamelen geblazen voor zowel de fietsers als de wandelaars die op eigen middelen de verzamelplaats hebben bereikt. Om 14u worden hier dan de deelnemers in twee groepen opgedeeld. De ene groep gaat wandelen doorheen het stadspark en volgen stadsgids Michel Faucq. De andere groep gaat fietsen onder de begeleiding van Jacques Borgenon. Als fanatieke e-biker stippelde hij een veilige en vlotte route uit van zo’n 23 km die zich uittekent boven en onder de taalgrens en waarbij Marcq, Sint-Pieters-Kapelle en Bever worden aangedaan.
Rond 16u30 geven beide groepen elkaar afspraak in de cafetaria ‘Halte du Miroir’ in het park. Daar wacht hen dan een vieruurtje met mattentaart, koffie, tea, fruitsap of een glas ‘Double d’Enghien’.
Inlichtingen bij gemeentelijk coördinator Carine Van de Velde (02/397.11.69) of carine.vandevelde@herne.be. Vooraf inschrijven is sterk aanbevolen. Deelnemen kost 5 euro.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020

archief