HERNE – Dominique D’Hooge is de nieuwe feestburgemeester van Sint-Pieters-Kapelle

C21

HERNE – Dominique D’Hooge is de nieuwe feestburgemeester van Sint-Pieters-Kapelle

Feestburgemeester_spk_2018___ep___7_
HERNE – Dominique D’Hooge is de nieuwe feestburgemeester van Sint-Pieters-Kapelle - © Deschuyffeleer
 
Feestburgemeester_spk_2018___ep___1_
HERNE – Dominique D’Hooge is de nieuwe feestburgemeester van Sint-Pieters-Kapelle - Burgemeester Kris Poelaert, Christiane Lumens en Lut Desmecht - © Deschuyffeleer
 
Feestburgemeester_spk_2018___ep___3_
HERNE – Dominique D’Hooge is de nieuwe feestburgemeester van Sint-Pieters-Kapelle - Presentator Jan Heyvaert - © Deschuyffeleer
 
Feestburgemeester_spk_2018___ep___4_
HERNE – Dominique D’Hooge is de nieuwe feestburgemeester van Sint-Pieters-Kapelle - © Deschuyffeleer
 
Feestburgemeester_spk_2018___ep___5_
HERNE – Dominique D’Hooge is de nieuwe feestburgemeester van Sint-Pieters-Kapelle - Gino D'Hoekers - © Deschuyffeleer
 
Feestburgemeester_spk_2018___ep___6_
HERNE – Dominique D’Hooge is de nieuwe feestburgemeester van Sint-Pieters-Kapelle - © Deschuyffeleer
 
Feestburgemeester_spk_2018___ep___9_
HERNE – Dominique D’Hooge is de nieuwe feestburgemeester van Sint-Pieters-Kapelle - Mike Similon, voorzitter Crescendo - © Deschuyffeleer
 

SPH Crescendo, de jeugdwerking van de koninklijke fanfare Sint-Pieters-Herleving, kent zijn feestburgemeester voor het kermisweekend van begin september. De verkiezing ervan leidde uiteindelijk tot de aanstelling van Dominique D’Hooge. Via de publiekstemming haalde hij het van de uittredende feestburgemeester Gino D’Hoekers. Alle inwoners van Sint-Pieters-Kapelle evenals de leden van alle verenigingen van het dorp waren welkom op de verkiezing. De muzikale intermezzo’s waren uiteraard voor rekening van de fanfare.

Met vastberadenheid en diep geworteld plichtsbewustzijn neemt Dominique zich voor zijn taak van enerzijds feestburgemeester en anderzijds ‘peter’ van de koninklijke fanfare Sint-Pieters-Herleving met inbegrip van  haar jeugdafdeling Crescendo ter harte te nemen. De tricolore-gelegenheidssjerp, die hij uit de handen van burgemeester Kris Poelaert mocht ontvangen, zal hij voor de eerste keer op 2 september bij de opening van de 6de Rommelmarkt in het centrum van het dorp dragen.
Pas één jaar in het dorp
De nieuwe feestburgemeester woont pas sinds vorige zomer in Sint-Pieters-Kapelle. Hij is Franstalig van oorsprong maar weet zich ook in het Nederlands aardig te redden. Het was presentator en tevens fanfarelid Jan Heyvaert die in de ronde voorafgaand aan de ‘verkiezingsplechtigheid’ ook een babbel hield met Dominique. “Ik woon hier heel graag”, luidde het. “Hier kan men nog een ‘klapke’ doen met zijn buren. In het jaar dat ik hier woon heb ik al heel veel vrienden gemaakt. Feestburgemeester zijn zou voor mij de ideale gelegenheid zijn om mij verder in het lokaal verenigingsleven in te burgeren. Ik zal dan ook mijn uiterste best doen om volledig ten dienste te staan voor mijn nieuwe thuishaven. Op de vraag waarom de mensen voor mij zouden moeten stemmen kan ik zo direct geen antwoord verzinnen. Ik weet alleen dat ik het heel graag zou hebben”.
Een waardige opvolger
Gino D’Hoekers, de uittredende feestburgemeester, heeft het voorbije jaar bewezen dat ook hij alleszins van wanten weet. Een gans jaar door kon de fanfare genieten van zijn steun en inzet. Ook het dorpsleven was hij indachtig. Hij zorgde er onder meer voor dat er terug leven kwam rond het petanqueplein op de Wippewei. Ook hij wou heel graag zijn ‘feestburgemeestersmandaat’ met een jaartje verlengen. In zijn medekandidaat ziet hij een volwaardige opvolger en hij gunt hem dan ook het beste.
Met een nipte meerderheid
In de uiteindelijke rush naar de titel kregen de kandidaten allerlei opdrachten te vervullen met onder meer een minuut volpraten over zichzelf, het uitvoeren van een praktische proef die er in bestond de handtekening van Donald Trump na te doen en op een correcte manier de ‘feestburgemeestersjerp’ te omgorden. Met een paar dia’s werd ook gepolst naar de kennis van hun dorp en het dorpsleven. De jury bestond uit burgemeester Kris Poelaert, Christiane Lumens oftewel ‘Bobonneke’ en Lut Desmecht. Naast het tellen van de stemmen dienden zij ook de prestaties van de kandidaten te beoordelen. Het geheel werd kundig door presentator Jan Heyvaert in goede banen geleid.
Om klokslag 22 u werd het resultaat kenbaar gemaakt. Er werden 61 geldige stemmen geteld. Met een nipte meerderheid werd het pleit door Dominique gewonnen. Met de overhandiging van de attributen en geschenken en het uitdelen van de dankwoorden en felicitaties werd de ‘plechtigheid’ afgesloten.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief