HERNE – OCMW bijzonder bezorgd over de ouderen van dagen tijdens de hittegolf

HERNE – OCMW bijzonder bezorgd over de ouderen van dagen tijdens de hittegolf

Warme_dagen_is_zorg_dragen
HERNE – OCMW bijzonder bezorgd over de ouderen van dagen tijdens de hittegolf - © Deschuyffeleer
 

De actuele hittegolf maakt dat het OCMW zich bijzonder bezorgd toont oer alle  alleenstaande 80+ in de gemeente. Zij zijn immers de meest kwetsbare personen in deze uitzonderlijke hitteperiode. Het OCMW contacteert hen daartoe telefonisch als het kan of met een huisbezoek als het telefonisch niet mogelijk is.

Het gaat over een 84 alleenstaande bejaarden van ouder dan 80 jaar die weinig of geen omkadering hebben. Bedoeling is om hen een aantal tips mee te geven om goed om te gaan met de actuele hitte zoals voldoende drinken, de koelte opzoeken en de woning koel houden. Ook wordt gepeild naar het al dan niet beschikbaar zijn van enige omkadering zoals familie of buren. Verder krijgen zij ook nog de mededeling mee dat zij steeds bij problemen het OCMW (02/397.00.00) kunnen contacteren
Ook doet het OCMW overigens een beroep op alle inwoners van de gemeente om een oogje in het zeil te houden naar alleenstaande personen of koppels in hun onmiddellijke omgeving. “Wees attent in deze uitzonderlijke omstandigheden. Breng hen een bezoek en vraag of je iets kan doen zoals een boodschap doen of de rolluiken neerlaten”, luidt het. Probleemsituaties mogen steeds gemeld worden aan het OCMW.
Meer info nopens het omgaan met de hittegolf zijn terug te vinden op www.warmedagen.be .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020

archief