HERNE – Kunstgrasveld legt voetbalclub nu al geen windeieren

HERNE – Kunstgrasveld legt voetbalclub nu al geen windeieren

Fc_herne___2_
HERNE – Kunstgrasveld legt voetbalclub nu al geen windeieren - © Deschuyffeleer
 
Fc_herne___1_
HERNE – Kunstgrasveld legt voetbalclub nu al geen windeieren - Maarten Dedobbeleer - © Deschuyffeleer
 
Fc_herne___3_
HERNE – Kunstgrasveld legt voetbalclub nu al geen windeieren - Ivan Ricour en Maarten Dedobbeleer - © Deschuyffeleer
 
Fc_herne___4_
HERNE – Kunstgrasveld legt voetbalclub nu al geen windeieren - © Deschuyffeleer
 
Fc_herne___5_
HERNE – Kunstgrasveld legt voetbalclub nu al geen windeieren - © Deschuyffeleer
 
Fc_herne___6_
HERNE – Kunstgrasveld legt voetbalclub nu al geen windeieren - Ivan Ricour en Michel Crispeels - © Deschuyffeleer
 
Fc_herne___7_
HERNE – Kunstgrasveld legt voetbalclub nu al geen windeieren - veld 1 versus veld 2 - © Deschuyffeleer
 
Fc_herne___8_
HERNE – Kunstgrasveld legt voetbalclub nu al geen windeieren - veld 1 versus veld 2 - © Deschuyffeleer
 

Alhoewel het pas aangelegd kunstgrasveld aan het sportcentrum De Hernekouter nog niet officieel in gebruik werd genomen maken de spelers van FC Herne er al grotendeels noodgedwongen door de aanhoudende droogte en de onbespeelbare staat van het hoofdterrein gretig gebruik van om het komend voetbalseizoen voor te bereiden. Dat veldpareltje blijkt zo alvast nu al een welgekomen sportief hemels mana voor de club en haar voetballers te zijn. De officiële inhuldiging, allicht in het bijzijn van een heuse Rode Duivel, is voorzien voor vrijdag 17 augustus.

Voor het aanleggen van het nieuw kunstgrasveld kwamen het gemeentebestuur en de club tot een overeenkomst. Beide partijen nemen onder bijzondere voorwaarden ieder de helft van de kosten van om en bij de 200.000 euro ten hunnen laste. Ook werd in laatste instantie het nieuw veld ook nog voorzien van een bijzondere onderlaag in kurk zodat er alleszins geen schadelijke effecten kunnen rijzen voor de spelers.
 
Een strak financieel beleid
 
Door een gezond financieel en sportief beleid, het beschikken over een benijdenswaardige accommodatie en het gepast inspelen op het spelerspotentieel in eigen streek is FC Herne de jongste jaren uitgegroeid tot een voortvarende en toekomstgerichte club. “Wij houden een strak financieel beleid aan, kunnen rekenen op de medewerking van het gemeentebestuur en van een grote schare supporters en weldoeners, bieden eveneens doelbewust speelkansen aan spelers uit de streek en voorzien tevens doorgroeimogelijkheden voor onze jeugdspelers”, weet voorzitter Yvan Ricour daarover te vertellen. “Bovendien kunnen wij, vooral mede dankzij het gemeentebestuur, met de sporthal, het hoofdterrein en het pas aangelegd kunstgrasveld ook genieten van een uitstekende accommodatie. En dat maakt dan weer dat de spelers onze club bijzonder genegen zijn en dat ook blijven”.
 
Het sportief beleid bij de club wordt uitgestippeld door voorzitter Yvan Ricour, overigens zelf een gediplomeerd trainer, jeugdcoördinator Jan Vanhove en diens zoon Eric, allebei eveneens goed thuis in het wereldje. Daarbij wordt door het trio een traject op termijn aangehouden waarbij het terug innemen van een stek in 2de provinciale het hoofddoel is. Daartoe werd nu voor de komende jaren de ambitieuze Maarten Dedobbeleer (33) uit Oetingen als hoofdtrainer van de A-kern onder de arm genomen . De twee vorige seizoenen leidde die de B-kern in 4de provinciale al naar mooie resultaten met onder meer aan het eind van vorig seizoen een welverdiende 2de plaats in de eindrangschikking.
 
Een ambitieuze jonge trainer
 
“De club beschikt alleszins over de nodige omkadering en het spelerspotentieel om terug door te stoten naar 2de provinciale en daar mee het mooie weer te maken”, zegt Maarten die overigens in het verleden in de periode van Marc Wilmots ook al werkzaam is geweest, weliswaar eerder op het vlak van communicatie, bij de Belgische voetbalbond. Van daaruit is hij dan ook vruchtbare contacten blijven onderhouden met de meeste Rode Duivels. De nieuwe hoofdtrainer, die in de periode 2008-2016 zelf speler was bij Sporting Eizeringen, geniet alvast het volle vertrouwen van de sportieve clubcel. Voorzitter Yvan Ricour: “Met Maarten als hoofdtrainer willen wij op termijn onze club opnieuw een niveau hoger tillen. Hij is nog vrij jong en net zoals het bestuur gezond ambitieus om samen met de club door te groeien. Hij weet alleszins ook een ploeg te kneden. De twee vorige seizoenen bewees hij dat al met onze B-kern. Bovendien is hij thuis in de club en kent hij er zodoende afdoend het reilen en zeilen”.
 
Door het doorschuiven van Maarten Dedobbeleer als trainer van de B-kern naar de A-kern werd inmiddels Lothar Detaeye uit Galmaarden aangesteld als trainer van de B-kern. Peter Debast dan weer staat op zijn beurt in voor de beloften. Dat het bestuur geen loze toezeggingen doet naar de jeugdspelers toe bewijst de opname van Aron Durang en Stan Tielemans, twee eigen jeugdproducten, in de A-kern voor het komend seizoen. Vanuit het bestuur wordt er in die zin immers van uitgegaan dat minstens één jeugdspeler per seizoen zijn kans moet krijgen.
 
Ook de dames blijven niet in de kou
 
Naast de bijzondere aandacht voor de jeugdploegen wordt er vanuit de club ook meer en meer aandacht geschonken aan het damesvoetbal. Zowel voorzitter Yvan Ricour als hoofdtrainer Maarten Dedobbeleer verwachten dat er door het effect van de jongste uitstekende prestaties zowel van de Rode Duivels als van de Red Flames er de komende dagen opnieuw een ganse reeks jongens en meisjes zich bij een voetbalclub zullen aansluiten en zo ook uiteraard bij FC Herne. De damesploeg (2de provinciale) mag zich overigens ook verheugen over meer en meer een flink duwtje in de rug vanuit het bestuur. Zo werden de speelsters eveneens deels betrokken bij de voorbereiding van het nieuwe seizoen en kregen zij bij de ploegenvoorstelling eveneens een prominente plaats in het gebeuren voorbehouden.
 
Mede door de gehechtheid van de spelers aan de streek kunnen de ploegen van FC Herne alvast ook steeds rekenen op een flinke schare trouwe supporters die hun ploegen zelfs op verplaatsing vergezellen. Zo is het niet ongewoon dat bij thuiswedstrijden het gemiddeld aantal eigen supporters de 150 overstijgt. En bij derby's tegen Tollembeek en Galmaarden loopt dit aantal dan nog eens beduidend op.
 
Toch een domper
 
Domper op al dat positief nieuws bij de start van het nieuwe seizoen is wel het heengaan van Guy Bauwens, die nauw betrokken was bij de club en die vorige maand is komen te overlijden. Hij was een zeer gewaardeerd en uiterst trouw medewerker in de schoot van de club. Hij werd net geen 67.
 
Meer info op deze website .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 aug 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 19 mei 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 04 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 03 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 02 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 01 mei 2019

archief