HERNE – Uitgebreide weekendtentoonstelling in kunstencentrum Art Valley

HERNE – Uitgebreide weekendtentoonstelling in kunstencentrum Art Valley

3
HERNE – Uitgebreide weekendtentoonstelling in kunstencentrum Art Valley - Affiche
 

Tijdens het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 augustus biedt kunstencentrum Art Valley in Sint-Pieters-Kapelle zes gastkunstenaars de welgekomen gelegenheid er hun werken tentoon te stellen in open lucht in het toch wel vrij uniek landelijk kader. Naast de doorlopende tentoonstelling van de kunstwerken in de prachtige beeldentuin wordt er dat weekend in de huisgalerij ook nog een expositie van schilderijen en juwelen van de hand van vader Bart Daems en dochter Hester Daems opgestart.

Art Valley heeft inmiddels bekendheid verworven als een gemoedelijk plekje in de verste uithoek van het Pajottenland pal op de taalgrens met Silly waar kunst in al haar facetten hoog in het vaandel wordt gedragen. Een warme glimlach, een hartelijk onthaal en een gezellige babbel zijn steevast de ingrediënten waarmee de eigenaars Joëlle Van Oers en Johan Laurent er de bezoekers ontvangen om er kunst te ontdekken en er van te genieten. Het is hier dat de bijzonder sympathieke eigenaars er in 2011 hun troetelkind, een kunstencentrum in open lucht, opstartten. Mettertijd vormden zij ook hun woonkamer om tot een huiskamergalerij en richtten zij de omgeving rond het woonhuis in als een kunstzinnige beeldentuin. “Wij blijven echter steeds met dezelfde visie doorgaan”, vertelt de immer charmante Joëlle. “En dat is door een kwaliteitsvolle aanpak in een authentiek landelijk kader en in een gemoedelijke sfeer kunst toegankelijk maken voor het breed publiek”.
 
Zo nodigt de beeldentuin van maart tot oktober alvast iedere weekenddag de bezoekers uit op een verrassende ontdekkingswandeling langsheen een merkwaardige reeks werken van beeldhouwers. Tijdens de weekendexpo van 25 en 26 augustus worden daar nu nog twee extraatjes aan toegevoegd. Zo krijgen met Christine Levesque, Marie-Jo Delhoux, Eric Migom, Stacy Ons, Greet Van Belle en Laetitia Pompas zes gastkunstenaars er de kans hun kunstpareltjes aan de buitenwereld te tonen. Het gaat hierbij om etsen, hoeden, schilderijen, keramiek, juwelen en schilderijen op roestige metalen platen. In de huiskamergalerij dan weer zijn het vader Bart Daems en dochter Hester Daems die er vanaf dan tot en met zondag 30 september hun schilderijen en juwelen tentoonstellen.
 
De vernissage van de weekendtentoonstelling vindt plaats op zaterdag van 16 tot 18u. De beeldentuin en de huiskamergalerij zijn iedere weekenddag toegankelijk van 14 tot 18u. Meer info op www.artvalley,be .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 aug 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 16 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 30 mei 2019

archief