HERNE – Winnepoe sluit het zomerseizoen af met een gezellig samenzijn

HERNE – Winnepoe sluit het zomerseizoen af met een gezellig samenzijn

Dsc09579
HERNE – Winnepoe sluit het zomerseizoen af met een gezellig samenzijn - © Deschuyffeleer
 
Dsc09580
HERNE – Winnepoe sluit het zomerseizoen af met een gezellig samenzijn - © Deschuyffeleer
 
Dsc09584
HERNE – Winnepoe sluit het zomerseizoen af met een gezellig samenzijn en een klein duwtje in de rug..... - © Deschuyffeleer
 
Dsc09588
HERNE – Winnepoe sluit het zomerseizoen af met een gezellig samenzijn - © Deschuyffeleer
 
Dsc09602
HERNE – Winnepoe sluit het zomerseizoen af met een gezellig samenzijn - 7 van de monitoren maakten jaren geleden als kind reeds gebruik van de speelpleinwerking - © Deschuyffeleer
 
Dsc09607
HERNE – Winnepoe sluit het zomerseizoen af met een gezellig samenzijn - Coördinatrices Kim en Lien - © Deschuyffeleer
 

Na negen weken drukke activiteiten sloot speelpleinwerking Winnepoe in de parochielokalen in de Lindestraat haar activiteiten succesvol af met een ontvangst van de leiding en de monitoren. Het was reeds het 25ste jaar dat het OCMW de werking opzette. Gemiddeld per dag daagden een 30-tal kinderen op en over de ganse periode maakten meer dan 150 verschillende kinderen gebruik van de speelpleinwerking.

Meeste monitoren genoten als kind zelf van de speelpleinwerking
Per groep van 10 à 15 kinderen werd een monitor voorzien. Zo telde de speelpleinwerking er dit jaar in totaal 13. De monitoren Andreas, Hannah, Chiara, Jolien, Tatiana, Manon, Louise, Elien, Karina, Iris, Lisa, Lotte en Lieselot, bijna allen uit Groot-Herne, speelden dan ook gretig in op de aangeboden en goedbetaalde vakantiejob. De leiding lag in de handen van de coördinatoren Kim Janquart en Lien Van der Biest. Kim (23) studeerde ‘Maatschappelijk werk’ en Lien (20) begint aan haar tweede jaar ‘Maatschappelijk Veiligheid’. Opmerkelijk is wel dat zeven van de monitoren jaren geleden als kind ook reeds gebruik maakten van de speelpleinwerking. Vanuit het OCMW wordt alles nauwkeurig in het oog gehouden door Linda Thiels.
Weergoden waren bijzonder gunstig gezind
De speelpleinwerking verloopt grotendeels volgens een steeds wederkerend stramien. In de voormiddag is er zo vrij spelen gevolgd door een 10-uurtje. Om de voormiddag af te sluiten werd het jong volkje dan getrakteerd op leutige en geanimeerde spelletjes. Elk van de drie monitoren krijgt dan een specifieke leeftijdsgroep toebedeeld om het spelgebeuren zo sereen mogelijk te laten verlopen. Ook na de lunch-tijd gaan de spelletjes door met een onderbreking voor het vier-uurtje. Dit tussendoortje in de vorm van een ijsje of een stuk vers fruit werd iedere dag aangeboden door het OCMW. Feit is wel dat de weergoden de speelpleinwerking dit jaar bijzonder gunstig gezind waren. Buiten spelen en ravotten waren dan ook van ’s morgens tot in de late namiddag mogelijk.
Op het rijk gevulde programma stonden onder meer als uitschieters een speelnamiddag in het domein Ter Rijst, een zwempartij in het stedelijk zwemdok in Ninove en een bezoek aan de speeltuin Mong Blok in Pepingen.
Intussen werd het rijk assortiment auto’s, tractors en ander rollend en rijdend speelgoed al opgeborgen samen overigens met de herinnering aan een onvergetelijke vakantie.
Dit jaar is er tijdens de herfstvakantie en de eerste week van de kerstvakantie geen speelpleinwerking. Linda Thiels: “Dit heeft te maken met het feit dat zowel 1 november als 25 december pal in het midden van de week vallen en dat de gemeentelijke diensten dan wegens het maken van de brug meerdere dagen gesloten zijn”.
Nieuwe monitoren welkom
Wie interesse heeft om zich in juli en augustus 2019 te engageren als monitor of coördinator neemt best vóór eind januari contact op met Linda Thiels via 02/397 00 01 of via linda.thiels@ocmwherne.be.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020

archief