HERNE – Verenigde Handelaars maken zich op voor hun derde Beerfest

HERNE – Verenigde Handelaars maken zich op voor hun derde Beerfest

Aankondiging
HERNE – Verenigde Handelaars maken zich op voor hun derde Beerfest - © Deschuyffeleer
 

Komend weekend - vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 september - krijgt in het centrum de gebruikelijke najaarskermis haar beslag. Onder de impuls van de Verenigde Handelaars,  met Franky Timmermans als voorman,  is er vooral op vrijdagavond de jongste jaren terug meer leven in de brouwerij gekomen. Dit dient dan ook letterlijk begrepen te worden want voor de derde keer organiseert die vereniging die avond zijn inmiddels welbekend en blits Beerfest. De editie 2018 krijgt er nog een bijkomende dimensie bij omdat de vereniging dit jaar haar 30ste verjaardag viert.

Lederhosen en dirndljurken
Het ‘Beerfest’ wordt ook deze keer opgezet naar het wereldberoemde Tiroler-model in het Duitse München met ambiance, muziek, randanimatie, strakke lederhosen, zwierende dirndljurken en veel bier. Wie wil genieten van een gezellige avond vol leute en plezier wordt dan ook verwacht op het kaatsplein aan het gemeentehuis vanaf 19u. De inkom is gratis.
Om aan de verzuchtingen van de bierliefhebbers te voldoen en om de bediening vlot te laten verlopen voorzien de organisatoren dit jaar niet alleen een extra lange toog maar ook een bierkaart met voor ieder wat wils. Zo krijgt het klassiek pintje het gezelschap van onder meer de Karmeliet, de Chimay, de Brugse Zot, de Kartuis, de Duvel, de Orval, de Omer en de kriek. Voor zij die het liever wat pittiger hebben is er cava en champagne en uiteraard is er ook niets mis met de klassieke frisdankenfamilie.
Beerpongen
Die avond kan er ook ‘gebeerpongd’ worden. Pieter Snoeks legt uit: “Beer Pong is een populair Amerikaans studentenspel waarbij het doel is om de pingpongbal vanaf een afstand in het bier van de tegenstander te gooien. Als het balletje in een beker belandt dient de tegenstrever de inhoud in één teug uit te drinken. Wie het eerst al zijn bekers heeft moeten leegdrinken is de verliezer en moet derhalve de resterende bekers van de tegenstander eveneens leegdrinken”.
Het Beerfest is er niet alleen om de dorstigen te laven maar ook om de hongerigen te spijzen. Hiervoor tekent beenhouwer Jos Derijcke. Voor de gelegenheid heeft hij worst en spek in aanbod. Beide zijn wel voorzien van een bijzondere Beerfest-touch.
Het ganse gebeuren wordt voorzien van sfeerrijke foute muziek. De draaitafel wordt gaande gehouden door DJ Guy.
Bij slecht weer is het Jeugdhuis de plaats van afspraak.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 sep 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 19 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 17 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 14 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 13 mei 2020

archief