HERNE – Leuk tuinfeest in RVT St-Felix

HERNE – Leuk tuinfeest in RVT St-Felix

Tuinfeest_st-felix_2018___6_
HERNE – Leuk tuinfeest in RVT St-Felix - © Deschuyffeleer
 
Tuinfeest_st-felix_2018___1_
HERNE – Leuk tuinfeest in RVT St-Felix - © Deschuyffeleer
 
Tuinfeest_st-felix_2018___5_
HERNE – Leuk tuinfeest in RVT St-Felix - © Deschuyffeleer
 
Tuinfeest_st-felix_2018___2_
HERNE – Leuk tuinfeest in RVT St-Felix - © Deschuyffeleer
 
Tuinfeest_st-felix_2018___3_
HERNE – Leuk tuinfeest in RVT St-Felix - © Deschuyffeleer
 
Tuinfeest_st-felix_2018___4_
HERNE – Leuk tuinfeest in RVT St-Felix - © Deschuyffeleer
 

Ieder jaar houdt het rust- en verzorgingstehuis Sint-Felix in september zijn tuinfeest. Dat feest was dit jaar reeds aan zijn 17de editie toe. Doorheen de jaren bleef het concept nagenoeg ongewijzigd. Zo wist de reuze-barbecue ook dit jaar honderden familieleden, kennissen en sympathisanten te bekoren. Om dit alles in goede banen te leiden mocht de directie rekenen op de medewerking van een 20-tal personeelsleden. Die werden op hun beurt ook nog eens bijgestaan door een ruime schare vrijwilligers.

“Wij willen graag de familie van onze residenten zo goed mogelijk betrekken in onze zorg- en dienstverlening”, zegt algemeen directeur Wouter Van Audenaerde. “Zo bieden wij met ons tuinfeest de bewoners de mogelijkheid samen te tafelen met hun familie, vrienden en kennissen. De opbrengst wordt naderhand besteed aan bijkomende animatie zodat onze bewoners dan onrechtstreeks opnieuw kunnen genieten van leuke, verrassende en verkwikkende extraatjes”.
Het komend jaar wordt voor St-Felix allicht een bijzonder druk jaar. De reeds lang geplande uitbreidingswerkzaamheden zullen dan toch eindelijk van start kunnen gaan. En zo kan het project dat ruim 10 jaar geleden op gang werd getrokken dan toch gestalte krijgen.
Met de uitbreiding voorziet het woon- en zorgcentrum een complex met 42 assistentiewoningen. Zo’n assistentiewoning is een verblijf voor de specifieke doelgroep van 65-plussers waarbij zorg op eigen verzoek mogelijk wordt gemaakt. Na de werken wordt Sint-Felix dan ook een complex met 60 opvangplaatsen in het rust- en verzorgingscentrum en met 4 voorzieningen voor kortverblijf. De 13 bestaande serviceflats worden mee opgenomen in de groep van maximaal 42 assistentiewoningen.
“Met een erkenning voor 14 rustoord- en 46 rust-en verzorgingstehuisbedden zitten we in het rusthuis aan ons maximum”, voegt de algemene directeur er nog aan toe. “Wat de uitbreiding van het contingent serviceflats betreft zijn wij, rekening houdend met de vernieuwde wetgeving evenals de noden en de sfeer in de zorgsector, wel van plan de ruwbouw van 4 van de 42 nieuwbouw serviceflats te laten realiseren maar blijven wij daarbij toch afwegen welke functie en invulling er het best geschikt zouden voor zijn”.
Naast een lekkere en copieuze maaltijd werd er ook gedacht aan het aanwezig jong volkje. Voor hen was er onder meer een springkasteel.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 sep 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 24 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 23 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 16 jun 2019

archief