HERNE Kunst’Telt wandelt ‘Onder de Kerktoren’

HERNE Kunst’Telt wandelt ‘Onder de Kerktoren’

Kunst_telt_onder_de_kerktoren_2018__ep__1_
HERNE Kunst’Telt wandelt ‘Onder de Kerktoren’ - © Deschuyffeleer
 
Kunst_telt_onder_de_kerktoren_2018__ep__2_
HERNE Kunst’Telt wandelt ‘Onder de Kerktoren’ - © Deschuyffeleer
 
Kunst_telt_onder_de_kerktoren_2018__ep__3_
HERNE Kunst’Telt wandelt ‘Onder de Kerktoren’ - Veerle van der Steen - © Deschuyffeleer
 
Kunst_telt_onder_de_kerktoren_2018__ep__4_
HERNE Kunst’Telt wandelt ‘Onder de Kerktoren’ - Sonja Van den Bossche - © Deschuyffeleer
 
Page_1
HERNE Kunst’Telt wandelt ‘Onder de Kerktoren’ - © Deschuyffeleer
 
Page_2
HERNE Kunst’Telt wandelt ‘Onder de Kerktoren’ - © Deschuyffeleer
 

Herne Kunst’Telt organiseerde zijn eerste kunstwandeling. Op 10 verschillende locaties op een parcours van nagenoeg 6 km ‘Onder de Kerktoren’ werden realisaties van heel uiteenlopende signatuur van 17 kunstenaars uit Herne en omgeving tentoongesteld. Allen maken deel uit van de vereniging. Gangmaker hierbij is Veerle Van der Steen.

Begin dit jaar werd de kunstvereniging ‘Herne Kunst’Telt’ in het leven geroepen. Deze kunstgroep brengt hobby-kunstenaars uit Herne en de ruime omgeving bij elkaar. Samen willen zij de krachten bundelen om ook hun werken op regelmatige basis en op een ordentelijke en gestructureerde manier aan de buitenwereld te kunnen tonen. Alle leden hebben wel een eigen stijl en een eigen visie op ‘kunst’. Maar minstens twee dingen hebben ze wel gemeen: de passie om iets te creëren en de wil om iedereen er mee van laten te genieten.
De deelnemende kunstenaars waren Paul Beyl, Jos Bollen, Veronik De Bremaecker, Annemarie Decoster, Marie Josee Delhoux, Alain Fastenaekels, Monique Geeroms, Danny Goessens, Patrick Jacquemijns, Pascale Lissens, Carla Luyckx,  Sigrid Rawoe, Hugo Tanghe, Joachim Vanderroost, Peter Van de Vijver, Stef Van den Bril, Liliane Van der Elst, Agnes Van der Goten, Patrick Van Eesbeek en  Christiane Van Israel.
De wandeling startte in het centrum. Bij de inschrijving kregen de deelnemers een folder mee met het parcours waar ook de locaties duidelijk waren op aangeduid waar één of meerdere kunstenaars hun creaties openbaarden. Van schilderen, pottenbakken of beeldhouwen over het maken van kunstwerken uit glas, ijzer, hout en beton,  het ontwerpen van bijouterie en het zich creatief inzetten als modiste was slechts een greep uit het aanbod. Aan de Boesmolen was er bovendien gelegenheid om van het Cristalstickbier, de Rabarbergin en -bier te genieten en aan het hof Cornet op de Aerebeek stond een koel Kartuisbier klaar.
Veerle Van der Steen: “Vele bezoekers lieten weten heel aangenaam verrast te zijn geweest door het concept. Hier en daar zijn er nog wat schoonheidsfoutjes weg te werken maar onze leden zijn er van overtuigd dat deze manier van exposeren alvast een breder en ander publiek aanspreekt dan de klassieke expositie in een traditionele tentoonstellingsruimte”.
Sonja Van den Bossche, één van de wandelaars, stelt haar fotomateriaal ingeblikt op de verschillende locaties welwillend ter beschikking via deze link.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 sep 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2020

archief