Herne – Cera steunt Herne Kunst’Telt en MeeGaan financieel

C21

Herne – Cera steunt Herne Kunst’Telt en MeeGaan financieel

Meegaan_vzw_2016
Herne – Cera steunt Herne Kunst’Telt en MeeGaan financieel - © Deschuyffeleer
 
19250029-10215217143924028-360196762-o_orig
Herne – Cera steunt Herne Kunst’Telt en MeeGaan financieel
 

Op Cera’s jongste vergadering van de regionale adviesraad (RAR) Pajottenland in Liedekerke kregen Herne Kunst’Telt en MeeGaan, twee maatschappelijke projecten in Herne, elk 2.500 euro steun toebedeeld. De coöperatie Cera is met zijn 400.000 vennoten momenteel de grootste coöperatie van België en vindt haar oorsprong in de ideeën van Friedrich Wilhelm Raiffeisen, een Duitse burgemeester uit de 19de eeuw. De hongerwinter van 1846-1847 veroorzaakte bittere armoede in zijn regio Flammersfeld en daarom bracht hij de arme boeren samen om zichzelf en elkaar te helpen.

Cera
Cera brengt mensen, middelen en organisaties samen en realiseert regionale, nationale en internationale projecten met als missie 'samen investeren in welvaart en welzijn in onze samenleving'. Die maatschappelijke projecten situeren zich in een aantal kerndomeinen zoals armoedebestrijding en sociale inclusie, kunst en cultuur. Ze sluiten tevens aan bij de oorspronkelijke waarden van de coöperatie als daar zijn samenwerking, solidariteit en respect voor het individu. De vennoten krijgen inspraak in de werking van Cera, dat nagenoeg in elke gemeente van ons land actief is. Herne ressorteert onder de regionale adviesraad Pajottenland en telt daarin met Vanessa Kessen, Sonja Van Den Bossche en Philippe Lammens, die tevens lid is van de nationale adviesraad, drie vertegenwoordigers. Elke RAR heeft een eigen budget. Elk project dat wordt goedgekeurd heeft een meter of peter als contactpersoon tussen de regionale steunaanvrager en Cera.
Herne Kunst’Telt
De feitelijke vereniging Herne Kunst’Telt werd opgestart begin 2018 uit de twee vroegere plaatselijke kunstverenigingen Arteherne en Hernia. Drijvende krachten achter het initiatief zijn onder meer voorzitter Veerle Van der Steen en Veronik De Bremaeker.
Het is een enthousiaste groep kunstenaars, elk in hun domein en met hun eigen stijl en visie op kunst. Maar één ding hebben ze allen gemeen: hun passie om iets te creëren en iedereen mee te laten genieten van hun werken.
MeeGaan
De vzw MeeGaan werd opgericht in 2017 door voorzitter Sigrid Devleminck, de moeder van Meghann, een meerderjarige dochter met een mentale beperking. De naam voor deze vereniging verwijst niet alleen naar dit meisje maar betekent ook in feite 'begeleiden', wat dan weer de bedoeling van de organisatie weerspiegelt en een concretisering van het recht van gehandicapte kinderen op bijzondere zorg, onderwijs en training inhoudt. Dit moet hen dan helpen de grootst mogelijke zelfstandigheid te bereiken en een volwaardig en actief leven te leiden in de samenleving.
MeeGaan ontstond uit een gebrek aan plaats in dagcentra voor dergelijke jongvolwassenen en wegens ontstentenis van dagopvang na het verlaten van het Buitengewoon Secundair Onderwijs op 21-jarige leeftijd. Het is een kleinschalig tewerkstellingsproject voor personen die niet aan de slag kunnen op de arbeidsmarkt. De thuishaven van MeeGaan is het Dominicanessenklooster.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief