HERNE – Luc Somers en Support Ghana nodigen opnieuw iedereen uit op hun Ghana Café

HERNE – Luc Somers en Support Ghana nodigen opnieuw iedereen uit op hun Ghana Café

Img_4859__2_
HERNE – Luc Somers en Support Ghana nodigen opnieuw iedereen uit op hun Ghana Café - Affiche
 

Enigszins wat later op de kalender dan gewoonlijk zetten Luc Somers en zijn medewerkers van Support Ghana ook dit jaar een Ghana Café op. Die vindt nu vrijdag 12 oktober vanaf 15 u plaats in het jeugdhuis achter het gemeentehuis. Iedereen is er dan ook welkom. De opbrengst is bestemd voor het ondersteunen van de verschillende projecten die de vereniging schraagt in haar werkingsgebied in Ghana.  

Support Ghana is de kleinschalige doch bijzonder transparante en  performante  ontwikkelingsorganisatie met Luc Somers als spilfiguur en met de Ghanese regio Kpando als doelgebied. Onder de onverdroten impulsen van haar voorman werkt zij er nu toch al een tiental jaren rechtstreeks samen met lokale dorpsgemeenschappen. Hierbij ligt de focus op onderwijs, gezondheid en sportinitiatieven om uiteindelijk zo trachten te komen tot het opwekken van zelfredzaamheid van de lokale leefgemeenschappen.

 
Samen met enkele vrijwilligers reizen Luc Somers en delegaties van de vereniging dan ook ieder jaar af naar Ghana om er gedurende een aantal maanden daadwerkelijk de handen uit de mouwen te steken, de nodige impulsen te geven en de onontbeerlijke bijsturingen uit te voeren.
 
10-jarig bestaan
 
Deze 11de editie van Ghana Café staat ook deze keer nog in het teken van het 10-jarig bestaan van Support Ghana vzw. Het was immers op 6 oktober exact 10 jaar geleden dat Luc Somers en Lode Vanholder na een sportstage in Ghana besloten de streek van Kpando op een structurele manier te ondersteunen.
 
“Naast duiding over het opzet en de opvolging van het project biedt Ghana Café de bezoekers ook de gelegenheid in alle gezelligheid een financieel steentje bij te dragen”, geeft een immer gedreven Luc Somers aan. “En voor velen die in die tijdspanne van 10 jaar ooit mee naar Kpando zijn gegaan om er te helpen is ons Ghana Café telkens opnieuw ook een boeiende gelegenheid om elkaar eens weer te zien en concreet te zien welke effecten hun inbreng mettertijd heeft teweeggebracht. Bovendien krijgen ook deze keer de bezoekers allicht de gelegenheid een babbeltje te slaan met enkele jongeren uit Kpando die momenteel door middel van ons project de mogelijkheid wordt geboden in ons land te studeren”.
 
Een gezellige bedoening
 
Luc Somers is pas terug uit Ghana en het Ghana Café is dan ook een manier om wat geld in te zamelen voor het project. Er wordt gestart om 15 uur met taart en koffie en met een presentatie om16 u.
“Daarna wordt het ' s avonds terug een gezellige bedoening met iedereen die het project een hart onder de riem wil steken. Er zijn cava, enkele lekkere bieren en wat hapjes te verkrijgen. Rode draad tijdens het Ghana Café zijn de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties, waarbij we aantonen hoe onze partner Emo Foundation NGO in Kpando deze doelen mee tracht te realiseren”, aldus nog Luc Somers.
 
Meer info op www.supportghana.be/ 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 11 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 30 sep 2019

archief