(H)echt HERNE pootte zijn vierde landschapskubus neer

(H)echt HERNE pootte zijn vierde landschapskubus neer

1_kubus_4__36_
(H)echt HERNE pootte zijn vierde landschapskubus neer - © Deschuyffeleer
 
Kubus_4__34_
(H)echt HERNE pootte zijn vierde landschapskubus neer - © Deschuyffeleer
 
Kubus_4__1_
(H)echt HERNE pootte zijn vierde landschapskubus neer - William De Ridder - © Deschuyffeleer
 
Kubus_4__9_
(H)echt HERNE pootte zijn vierde landschapskubus neer - Joris Verreycken - © Deschuyffeleer
 
Kubus_4__57_
(H)echt HERNE pootte zijn vierde landschapskubus neer - © Deschuyffeleer
 

Op zaterdag 20 oktober om 17 u dragen de (H)echt Hernenaren hun vierde landschapskubus over aan het gemeentebestuur. Die werd ingeplant achteraan in de Steyvekaitse, een landweg die vertrekt vanuit de Brikstraat in Sint-Pieters-Kapelle. Met deze vierde verwezenlijking hebben alle woonkernen die deel uitmaken van het Groene Kwadrant nu hun eigen kubus.

Kubus (1) Pieter zag het daglicht in september 2016 en staat in de buurt van de Processiestraat. Kubus (2) Icarus werd in september 2017 ingeplant in de ‘koecache’ in deomgeving van de Broekstraat in Kokejane. En wie een afspraak wil met Mayken van Herfelingen oftewel kubus (3) komt sinds mei dit jaar aan zijn trekken in de Mollestraat. 
Net als bij de drie voorgangers gaat ook het initiatief voor het uitzetten van dit landmerk uit van (H)echt Herne, een creatieve denk- en doetank van enthousiaste inwoners. Het inplanten van de houten constructies in het groene landschap maakt overigens deel uit van een reeks projecten die toekomend jaar in het kader van de herdenking van het overlijden van Pieter Bruegel de Oude, dan 450 jaar geleden, ook in de uiterste zuidwestelijke uithoek van het Pajottenland zijn weerklank zal vinden.
Een unieke locatie
De vierde kubus - voorlopig nog naamloos - is met zijn afmetingen van 3/3/3 m al even groot als zijn eerdere broertjes. Ook hij is gemaakt uit oregon pine, een roodachtig bruin kernhout. De (H)echt Hernenaren met William De Ridder als nieuwe voorzitter zijn dan ook bijzonder trots op hun bouwsel: “Deze keer plantten wij onze kubus in op een locatie met een indrukwekkend zicht over enerzijds het Groene Kwadrant en anderzijds op de omringende dorpen”. Over het design legt Joris Verreycken uit : “Deze kubus is de weergave van een vierkante constructie die diagonaal doorboord werd door een cilinder. Van onderuit gezien krijgt men een hartvormige venster met in het centrum van het vizier de kerk van Edingen. Het resultaat is dan ook een constructie boordevol dynamiek”.
De locatie is een braakliggende eigendom van het OCMW-Herne die door de lokale jagers in stand wordt gehouden om te dienen als schuilplaats en voedselbank voor wild en vogels. De bouw van de Hernse kubussen wordt grotendeels gefinancierd door de provincie in het kader van projecten voor het ondersteunen van plattelandsontwikkeling.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 07 dec 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 30 nov 2018
Marc Colpaert | 20 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 18 nov 2018

archief