HERNE – Business mentor Carl Van de Velde inspireerde nu ook de Verenigde Handelaars

HERNE – Business mentor Carl Van de Velde inspireerde nu ook de Verenigde Handelaars

2
HERNE – Business mentor Carl Van de Velde inspireerde nu ook de Verenigde Handelaars - Foto ingezonden
 
1
HERNE – Business mentor Carl Van de Velde inspireerde nu ook de Verenigde Handelaars - Foto ingezonden
 
4
HERNE – Business mentor Carl Van de Velde inspireerde nu ook de Verenigde Handelaars - Foto ingezonden
 

In het kader van de vormingsactiviteiten voor zijn leden nodigde de Verenigde Handelaars Herne niemand minder dan Carl Van de Velde uit voor een inspirerend seminar in het Dominicanessenklooster. De nagenoeg 70 aanwezigen werden er door Vlaanderens bekendste business mentor ingewijd in de vijf grootste uitdagingen voor ondernemers, of 'The Big 5' zoals hij het zelf noemt. Na afloop waren de commentaren aan zijn adres alleszins bijzonder lovend.

Te weinig prospects, te weinig omzet, te weinig goede werknemers, te weinig tijd en eigen overtuigingen die de ondernemer limiteren. Die maken volgens Carl Van de Velde 'The Big 5' uit. Tijdens het seminarie daagde hij de lokale ondernemers dan ook uit die te doorbreken. “Blokkades moet je overwinnen om dichter bij je doel te komen”, moedigde hij iedereen aan om de juiste acties te nemen.
In zijn gekende, bevlogen spreekstijl motiveerde hij de aanwezigen verder ook om te werken aan hun marketing. “Je moet je product of dienst zo presenteren dat de potentiële klanten jou vinden en goesting krijgen om bij jou te kopen”, liet hij duidelijk verstaan. “Je moet een systeem creëren dat je keer op keer kan herhalen om je business te doen groeien”.
En om een winnend team op de been te krijgen moet een ondernemer, volgens Carl Van de Velde, alvast vier dingen doen: massaal rekruteren via zoveel mogelijk verschillende kanalen, een grondig wervingsproces met vier gesprekken organiseren, doorgedreven opleiding voorzien vlak na de aanwerving en regelmatige evaluatiegesprekken inplannen, minstens drie tijdens het eerst half jaar.
Een positieve mindset creëert positieve resultaten
De meeste indruk maakte Carl Van de Velde wanneer hij de ondernemers in de zaal rechtstreeks aansprak. “Wat zijn jouw meest dominante business limiterende overtuigingen?”, vroeg hij hen uitdagend. Na enkele reacties uit de zaal, viel het op hoeveel ondernemers met dezelfde dingen worstelen. “Is dit waar voor iedereen?”, vroeg Carl vervolgens, om daarna de vraag meteen om te draaien. “Welke overtuiging is ook waar en zal je business meer stimuleren?” Zo switchten de deelnemers onmiddellijk van een negatieve mindset naar een positieve mindset die dan ook positieve veranderingen teweegbrengt. Het is overigens typerend voor de werkwijze van Carl Van de Velde. Hij betrekt en bespeelt zijn publiek om ze maximaal te motiveren en te inspireren.
Ook zijn uiteenzetting over de verschillende niveau’s van ondernemerschap miste haar effect niet. De meeste ondernemers starten als werker, waarbij hun zaak voor 100% afhankelijk is van henzelf en dus erg kwetsbaar is. Carl Van de Velde spoorde de ondernemers aan om door te groeien naar het niveau van manager, leider en investeerder. “Je moet ernaar streven dat de zaak voor jou werkt, niet omgekeerd. Zo stijgt de marktwaarde en geniet je zelf van meer inkomsten en meer vrije tijd”.
Kennis van een succesvol ondernemer voor ondernemers
Carl Van de Velde (1965) is in België veruit de voornaamste en meest gewaardeerde mentor met betrekking tot professionele en persoonlijke groei. Hij is een expert in het creëren van zakelijk succes en expansie en helpt ondernemers bij het tot stand brengen van meer en betere resultaten. 
Voor zijn seminaries put Carl Van de Velde overigens uit 30 jaar eigen ervaring als ondernemer. Hij slaagde er zelf in om verschillende eigen bedrijven te laten uitgroeien tot succesvolle KMO’s en brancheleiders binnen hun domein. Deelnemers aan zijn seminaries krijgen dus kennis vanuit de praktijk voor de praktijk. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 22 mrt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 15 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 15 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 13 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 13 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 05 mrt 2019

archief