HERNE – Herfelings petanqueseizoen in schoonheid afgesloten

HERNE – Herfelings petanqueseizoen in schoonheid afgesloten

Dsc02217
HERFELINGEN – Afspraak op vrijdag 26 april 2019 voor een nieuw petanqueseizoen - © Deschuyffeleer
 
Afsluiter_petanqueseizoen_herf_2018__1_
HERFELINGEN – Afspraak op vrijdag 26 april 2019 voor een nieuw petanqueseizoen - © Deschuyffeleer
 
Afsluiter_petanqueseizoen_herf_2018__3_
HERFELINGEN – Afspraak op vrijdag 26 april 2019 voor een nieuw petanqueseizoen - © Deschuyffeleer
 
Afsluiter_petanqueseizoen_herf_2018__4_
HERFELINGEN – Afspraak op vrijdag 26 april 2019 voor een nieuw petanqueseizoen - © Deschuyffeleer
 

Nu al 18 jaar lang speelt de petanquevriendenkring rond Lutgarde Cochez en Ghislain Allaert een zomer lang iedere vrijdag petanque op de parking aan het kerkhof van Herfelingen. Daarbij wordt telkens de laatste vrijdag voor Allerheiligen het seizoen in stijl afgesloten. Ook dit jaar gaven zij voor de gelegenheid elkaar afspraak in café De Zoete Inval voor de prijsuitdeling die overigens telkens gepaard gaat met een heerlijk hapje en een fris tapje.

Petanquebanen nu ook overdekt
Wekelijks in het seizoen op vrijdag om 14u is het petanqueplein, op een boogscheut van de kerk, de plaats van afspraak voor zo’n 15-tal fervente petanqueliefhebbers en hun supporters. Nieuw dit jaar was wel de splinternieuwe overkapping van de petanquebanen die hen moest toelaten ook bij regenweer te kunnen spelen. “Wij zijn bijzonder gelukkig met de investeringen die de gemeente deed om ons toe te laten onze geliefkoosde sport ook uit te oefenen bij minder goed weer. Dit jaar echter heeft het echter nog geen enkele vrijdag geregend, maar wat niet is geweest kan nog komen”, liet Lutgarde Cochez met een veelbeduidende knipoog optekenen. 
Ook dit jaar was de inzet niet alleen de prestigetitel van jaarwinnaar maar ook het bemachtigen van de felbegeerde wisselbeker. Voor de finalespeeldag zijn het telkens de zes best gerangschikte spelers die het in een triplette tegen elkaar moeten opnemen. Gezien er onder de behaalde punten tijdens het seizoen niet zo heel veel verschil lag was het dan ook wachten tot op het einde van het spel om de jaarkampioenen te kennen. Via loting was het ploeg 1 met Germaine Barbé, Roger Splingaer en André Lanneer die het moest opnemen tegen ploeg 2 met Gustaaf Ricour, Jozef De Coster en Lutgarde Cochez. Na een uitermate spannende wedstrijd werd het uiteindelijk ploeg 1 die het pleit won.
Vanuit de clubkas, aangedikt door de opbrengst van de jaarlijkse Vlaanderen Feest-organisatie, en mits de gulheid van sponsor Patrick De Vos, de uitbater van De Zoete Inval, krijgt iedere speler bij het einde van het seizoen een fles witte wijn. Voor de winnaars hebben de organisatoren bovendien ook nog een fles champagne veil. En ook het taartenassortiment is gebruikelijk voor rekening van het stamcafé.
Samen plezier maken
“Naar jaarlijkse gewoonte ontwaken wij de eerste vrijdag na Pasen uit onze winterslaap en staan wij dan terug paraat voor een nieuw seizoen. Volgend jaar is dat pas op vrijdag 26 april aangezien Pasen uitzonderlijk laat valt. Samen bewegen, samen sporten, samen een babbeltje slaan en vooral samen plezier maken dat is ons doel”, duidt Lutgarde Cochez het opzet van de club. “Uiteraard zijn ook nieuwkomers steeds van harte welkom. In een mum van tijd brengen wij hen wel de knepen van het spel bij. Wij zijn er stellig van overtuigd dat na een paar namiddagen in ons gezelschap ook voor hen de vrijdag veel meer zal gaan betekenen dan louter poets- en kuisdag”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 19 mei 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 04 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 03 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 02 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 01 mei 2019

archief