HERNE – Fanfare Sint-Pieters-Herleving aan de vooravond van haar 100-jarig bestaan

HERNE – Fanfare Sint-Pieters-Herleving aan de vooravond van haar 100-jarig bestaan

Sint_cecilia_spk__2018__109_
HERNE – Fanfare Sint-Pieters-Herleving aan de vooravond van haar 100-jarig bestaan - © Deschuyffeleer
 
Sint_cecilia_spk__2018__41_
HERNE – Fanfare Sint-Pieters-Herleving aan de vooravond van haar 100-jarig bestaan - Nils Princen - © Deschuyffeleer
 
Sint_cecilia_spk__2018__61_
HERNE – Fanfare Sint-Pieters-Herleving aan de vooravond van haar 100-jarig bestaan - voorzitter Mark Janquart - © Deschuyffeleer
 
Sint_cecilia_spk__2018__79_
HERNE – Fanfare Sint-Pieters-Herleving aan de vooravond van haar 100-jarig bestaan - © Deschuyffeleer
 
Sint_cecilia_spk__2018__83_
HERNE – Fanfare Sint-Pieters-Herleving aan de vooravond van haar 100-jarig bestaan - Maureen Janquart - © Deschuyffeleer
 
Sint_cecilia_spk__2018__87_
HERNE – Fanfare Sint-Pieters-Herleving aan de vooravond van haar 100-jarig bestaan - Crescendo - © Deschuyffeleer
 
Boek
HERNE – Fanfare Sint-Pieters-Herleving aan de vooravond van haar 100-jarig bestaan - © Deschuyffeleer
 

Naar jaarlijkse gewoonte vierden ook de Koninklijke Fanfare Sint-Pieters-Herleving van Sint-Pieters-Kapelle en haar jeugdafdeling SPH Crescendo hun patroonheilige Sint-Cecilia. Al even traditiegetrouw maakten de muzikanten er een dagevenement van dat begint met het opluisteren van de zondagsmis die dan ook in het teken staat van de nagedachtenis van de afgestorven leden en ere-leden. Hierop volgt dan een muzikale optocht doorheen het dorpscentrum met als eindpunt de lokale feestzaal. Hier worden vervolgens de muzikanten, de ereleden, de sympathisanten en de vertegenwoordigers van het gemeentebestuur uitgenodigd samen te genieten van een feestmaaltijd. Omdat het bestuur niet wil dat de muzikanten zelf die dag van dienst zouden zijn wordt er een beroep gedaan op de hulp van een bevriende vereniging. Zo waren het de Chiro-meisjes van Herne die de bediening voor hun rekening namen.

“Welkom op het St-Ceciliafeest van onze 99-jarige muziekvereniging” was de insteek waarmee voorzitter Mark Janquart zijn nagenoeg 200 disgenoten in het gemeenschapscentrum mocht begroeten. Het bestuur met Bart Bauwens, Clement Cattie, Anke Coppens, Leatitia Coens en Marc zelf ziet het St-Ceciliafeest overigens eveneens als een blijvende link tussen de fanfare en de ereleden . “Ons St-Ceciliafeest gaat terug naar de oprichting van de fanfare in 1919. Naast de muzikanten heeft de fanfare steeds kunnen rekenen op een grote schare weldoeners en sympathisanten die de fanfare ofwel daadwerkelijk ofwel financieel steunden. Het feest zet dan ook die onontbeerlijke band tussen de 56 spelende leden en haar ereleden en sympathisanten in de schijnwerpers”, aldus nog de voorzitter.
2019 wordt een groots feestjaar
Ook wist Mark Janquart de aanwezigen mee te geven dat 2019 alleszins een bijzonder jaar wordt in de annalen van de fanfare. Dan viert zij immers haar honderdjarig bestaan. Samen met zijn bestuur met vooral Anke Coppens als zijn secondant en dochter Maureen als voorzitter van Crescendo,  wist hij de boodschap te brengen dat het een viering wordt met voor ieder wat wils. Zo begint het feestjaar al op 6 januari met een nieuwjaarsreceptie en de inwijding van de nieuwe vlag. Ook over de uitgave van het jubileumboek ‘Honderd jaar muziek, en meer!’ werd al een tipje van de sluier gelicht. Als men weet dat Sint-Pieters-Herleving een paar maanden na het einde van de Groote Oorlog het daglicht zag is de link naar de benaming ‘Herleving’ dan ook gemakkelijk uit te leggen.
Van de gelegenheid werd ook gebruik gemaakt om eretekens uit te delen. Zo kregen Jana Bosmans, Dieter Van de Maele, Justin Janquart en Nils Princen een pin opgespeld voor 10 jaar lidmaatschap. Voorzitter Mark Janquart dan weer, thans nog herstellend van een heelkundige ingreep, mocht uit de handen van dirigent Pascal Bosmans voor 40 jaar tomeloze inzet het robijnen ereteken in ontvangst nemen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 16 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer & Anaïs Deherder | 14 jul 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 09 jul 2019
Anaïs Deherder | 06 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 06 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 01 jul 2019

archief