HERNE – Eindejaarstochten van de Marktrotters vanuit het centrum van NINOVE

HERNE – Eindejaarstochten van de Marktrotters vanuit het centrum van NINOVE

Flyeret18_recto_ep
HERNE – Eindejaarstochten van de Marktrotters vanuit het centrum van NINOVE - Affiche
 

Voor de organisatie van haar 22ste editie van haar Eindejaarstochten op zondag 16 december wijkt wandelclub De Marktrotters opnieuw uit naar Ninove om daar nieuwe horizonten te verkennen. Vorig jaar nog was deelgemeente Outer de uitvalsbasis, deze keer wordt met de gebouwen van de scholen Heilige Harten het stadscentrum zelf de draaischijf van het gebeuren. De Eindejaarstochten mogen de jongste jaren in doorsnee rekenen op een trouw deelnemersveld van om en bij de 1.500 dappere stappers.

Stadscentrum/Outer/Okegem
Ook voor deze editie worden zes afstanden uitgezet gaande van 4 km, overigens ook toegankelijk voor rolwagens, over 6, 10, 15 en 22 km tot de langste afstand van 25 km. Naast de bezienswaardigheden in het stadscentrum kunnen de wandelaars ook nog, zeker over de langere parcours, kennismaken met de pracht van de kouters in de deelgemeenten Okegem en Outer. Bij het uitstippelen van de parcours blijven de organisatoren ook deze keer hun kernideeën rond enerzijds rustig kuieren maar anderzijds toch ook enigszins avontuurlijk wandelen trouw.  
Op de parcours is een rustpost voorzien in het buurthuis De Pallieter in Outer en één in het buurthuis 't Kouterken in Okegem. Op hun tochten trekken de wandelaars, uiteraard in functie van de gekozen afstand, langs de historische gebouwen en monumenten van de stad, het stadspark, de natuurgebieden Walputbeek-Dendermeersen en de Phenixberg, het standbeeld van 'Den Dikken van Pamel' in Roosdaal en het jaagpad langs de Dender. Eens buiten de stad voeren veldwegen en vlonderpaden de deelnemers ook nog afwisselend langs bossen, velden en weiden.
César-biertrofee
De Eindejaarstochten sluiten traditioneel het wandeljaar van de Marktrotters af. Wie én aan de Kriek- en Mattentochten in het voorjaar én aan de Urbanustochten in de zomer én aan de Eindejaarstochten heeft deelgenomen ziet zich dan beloond met een 75cl fles pittig blond bier in het kader van de César-biertrofee.
Startplaats
De scholen Heilige Harten aan de Onderwijslaan 4 maken de start- en aankomstzone uit. Er kan gestart worden tussen 8 en 15u met dien verstande dat alle aankomsten dienen te gebeuren uiterlijk om 17u. Deelnemen kost 1,50 euro. Voor leden van de Wandelfederatie wordt dit teruggebracht tot 1,10 euro. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis meewandelen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 16 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 30 mei 2019

archief