HERNE – Franseentalige reclamefolder in de bussen zet opnieuw veel kwaad bloed

HERNE – Franseentalige reclamefolder in de bussen zet opnieuw veel kwaad bloed

Herne_vlaams
HERNE – Franseentalige reclamefolder in de bussen zet opnieuw veel kwaad bloed - © Deschuyffeleer
 

Enkele dagen terug werd opnieuw een Franseentalige reclamefolder van een juwelierszaak in Edingen in de Hernse brievenbussen gedropt. Net zoals bij voorgaande neemt ereburger Maurits van Liedekerke ook deze keer daar weer aanstoot aan en verwijt hij de juwelier taalonhoffelijkheid aan het adres van het uitsluitend Nederlandstalig karakter van Herne.

Wettelijk gezien maakt de handelwijze van de Edingse juwelierszaak geen inbreuk uit. Maurits van Liedekerke, die bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober nog kandidaat was op de N-VA lijst, beseft dit maar acht het toch zijn verdomde plicht dergelijke toestanden telkenmale aan de kaak te moeten stellen. In de aanloop naar de jongste gemeenteraadsverkiezingen wist die N-VA lijst bij een gelijkaardig voorval overigens nog bij burgemeester Kris Poelaert te bedingen dat dan alle bij het gemeentebestuur ingeleverde exemplaren naar de bewuste firma zouden worden teruggestuurd.
 
Port betaald door bestemmeling
 
Vlaamse actiegroepen elders hebben in dergelijke gevallen ook al de idee geopperd om inwoners die wilden reageren tegen het verspreiden van dergelijke Franseentalige reclamefolders aan te zetten die folders onder gesloten omslag met de vermelding 'Port betaald door bestemmeling' naamloos terug te sturen naar de betrokken firma.
 
Gewalst tussen het alsmaar over de Rand uitdeinend Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het Waals gewest krijgt ook Herne in de nabijheid van de taalgrens overigens meer en meer te maken met Franstalige druk vanuit zijn bevolking. Sommige handelaars, vooral in het centrum van de gemeente, ervaren trouwens in die zin al de noodzaak om tweetalige uithangborden en mededelingen op te hangen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 08 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 07 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 07 dec 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 05 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 05 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 05 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2019

archief