HERNE – Opnieuw sfeervol kerstcafé in De Regenboog

HERNE – Opnieuw sfeervol kerstcafé in De Regenboog

Kerstcaf___regenboog_2018
HERNE – Opnieuw sfeervol kerstcafé in De Regenboog - © Deschuyffeleer
 

Voor het tweede jaar op rij gaat in de gemeentelijke basisschool De Regenboog in Herfelingen geen kerstmarkt, maar wel een kerstcafé door. De eerste editie vorig jaar was meteen een voltreffer en dat succes hoopt het schoolteam deze keer minstens te evenaren. Iedereen is trouwens welkom om er mee komen te genieten van de unieke warme kerstsfeer.

“De laatste weken voor de kerstvakantie zijn altijd heel druk”, geeft schooldirecteur Christoph Segers immer enthousiast aan. “De Sint is nog maar net weg en de hoogste klassen hebben al toetsen. Het knutselen voor de kerstmarkt was in het verleden dan ook steeds een hele opgave. En daarbij zaten we ook nog eens met het dubbel gevoel dat je ouders laat betalen voor een knutselwerkje van hun kinderen. Daarom hebben we vorig jaar het roer omgegooid en hebben we ons gefocust enerzijds op een hapje en een drankje en anderzijds, met het sterzingen, op het van onder het stof halen van een mooie traditie”.
 
“Terwijl de ouders genieten van een beker pasta met huisbereide saus, een hotdog of pannenkoek, trekken de leerkrachten en ikzelf met groepjes kinderen langs de huizen van Herfelingen om ook daar de kerstsfeer bij de mensen over te brengen. Iedere vrijdagnamiddag wordt er nu al daartoe gerepeteerd en zingt de hele lagere school samen kerstliederen”, aldus nog de directeur.
 
Het wordt dus op vrijdag 21 december tussen 16 uur en 20.30 uur niet alleen een gezellige boel op de school zelf langsheen de Assesteenweg, maar ook in de omliggende straten kan men dan de zingende schoolkinderen aan het werk zien en horen. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2020

archief