HERNE – Stemmige nachtelijke kerstmisviering in het centrum

C21

HERNE – Stemmige nachtelijke kerstmisviering in het centrum

Kerstviering_met_een_ietsje_meer
HERNE – Stemmige nachtelijke kerstmisviering in het centrum - © Deschuyffeleer
 

Enkele inwoners hebben de idee opgevat om van de kerstmisviering op maandagnacht van 24 op 25 december in het centrum Herne een stemmige bedoening, een diepzinnige beleving en een stimulerend sociaal gebeuren te maken. Daartoe pikken zij in op de nachtmis en op de traditionele neerlegging in alle stilte klokslag middernacht van het pas geboren kindje Jezus in de kribbe door een groep gelovigen rond Germain Derijcke. Iedereen is welkom.

Rond de nachtmis die aanvangt om 23u en opgedragen wordt door federatiepriester Kris Meskens bouwen Germain Derijcke en zijn ploeg vooreerst opnieuw een actuele uitbeelding van het kerstgebeuren uit. Na de mis, omstreeks middernacht, wordt dan stoetsgewijs met het pasgeboren kind vanuit de St-Petrus en Pauluskerk opgestapt naar de grote kerststal op de plaats. Daar gaat dan de neerlegging van het kindje in de kribbe in de stal door.
 
Rond dat gebeuren wordt verder in een passend decor een samenzijn opgezet met onder meer muziek van jonge trompetters van de plaatselijke muziekacademie onder de leiding van hun leraar Michaël Janquart, samenzang van kerstliederen, het aanbieden van een verwarmend drankje en de gelegenheid tot gezellig napraten.
 
Het is dankzij een schenking dat de kerststal, naast de levende dieren, dit jaar ook waardevolle beelden van het kindje Jezus, Maria en Jozef mag herbergen.
 
De viering staat uiteraard open voor iedereen. Meer info via 0475/32.76.92.  
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief