HERNE – Uittredende gemeenteraadsleden bedankt voor hun medewerking

C21

HERNE – Uittredende gemeenteraadsleden bedankt voor hun medewerking

0_afscheid_gr_2018__7_
HERNE – Uittredende gemeenteraadsleden bedankt voor hun medewerking - Marie-Louise Devriese , Thierry Deblander, Hilde Thiebaut, Michaël 'Apollo' Schoukens, Jordi Cornet, Sonja Van den Bossche - © Deschuyffeleer
 
1_afscheid_gr_2018__6_
HERNE – Uittredende gemeenteraadsleden bedankt voor hun medewerking - Marie-Louise Devriese - © Deschuyffeleer
 
2_afscheid_gr_2018__1_
HERNE – Uittredende gemeenteraadsleden bedankt voor hun medewerking - Thierry Deblander - © Deschuyffeleer
 
3_afscheid_gr_2018__3_
HERNE – Uittredende gemeenteraadsleden bedankt voor hun medewerking - Hilde Thiebaut - © Deschuyffeleer
 
4_afscheid_gr_2018__4_
HERNE – Uittredende gemeenteraadsleden bedankt voor hun medewerking - Michaël 'Apollo' Schoukens - © Deschuyffeleer
 
5_afscheid_gr_2018__5_
HERNE – Uittredende gemeenteraadsleden bedankt voor hun medewerking - Jordi Cornet - © Deschuyffeleer
 
6_afscheid_gr_2018
HERNE – Uittredende gemeenteraadsleden bedankt voor hun medewerking - Sonja Van den Bossche - © Deschuyffeleer
 

Na afloop van de jongste gemeenteraad had burgemeester Kris Poelaert woorden van dank aan het adres van de zes mandatarissen die niet langer zullen zetelen in de raad. Lid per lid lijstte hij hun verdiensten op. Hij kon het evenwel niet laten daarbij meteen ook een tipje van de sluier te lichten van wat de toekomst voor ieder van hen nog in petto heeft aan sociaal engagement in de gemeente.

 

Marie-Louise Devriese

 

Schepen voor onder meer Senioren en Cultuur Marie-Louise Devriese, alias 'Wisken', die nu na 24 jaar een punt zet achter haar engagement in de politiek, kreeg in 1995 vanuit haar Kokejane via de toenmalige CVP-lijst meteen een zitje in het OCMW toegewezen. Nadien klom zij de politieke ladder op en werd zij gemeenteraadslid (2001-2006) en schepen (2007-2018).

 

Het bekomen van een rotonde op de Assesteenweg in Kokejane was een van haar eerste verdiensten. “Maar Wisken was bovenal meer dan schepen, meer dan gemeenteraadslid en meer dan OCMW-raadslid. Zij was immers een echte moeder, bekommerd om éénieder”, begon de burgemeester zijn lof- en dankbetuiging aan haar adres. “Als mama hartje van Herne en als één van de puurste soort spreidde zij zoveel oprechtheid, zoveel bekommernis, zoveel betrokkenheid, zoveel vriendschap en zoveel liefde tentoon. Geen valsheid, geen achterdocht, wel immer oprecht en eerlijk en voor mij steeds een bron van vertrouwen”.

 

Haar warm engagement voor éénieder krijgt nu een verlengstuk in de schoot van Okra, waar zij recent verkozen werd tot voorzitter.

 

Thierry Deblander

 

Voor de liberale partij is Thierry Deblander (thans Open Vld) gedurende 24 jaar (1995-2018) onafgebroken minderheidslid geweest in de gemeenteraad. In de aflopende legislatuur was hij dan ook de ouderdomsdeken. “Wat Thierry siert is dat hij steeds zichzelf is gebleven”, beklemtoonde de burgemeester. ”Bescheiden, constructief en met heel veel respect voor de mens. Je had zeker niet de makkelijkste taak en vooral de laatste zes jaar moesten wij jou bewonderen. Je deed niet mee aan een afbraakpolitiek, maar jij was wel de tolk of boodschapper van vele bezorgdheden en bekommernissen. Ik heb altijd gehoopt dat je ons in de meerderheid zou vervoegen en de voorlaatste gemeenteraad hebben we de liefde voor elkaar nog geuit. Het tegen zestien mannen en vrouwen van de meerderheid opnemen, je zachtheid bewaren en je taak op een waardige manier blijven volbrengen, dat verdient zeker onze dank en ons respect”.

 

Hilde Thiebaut

 

Hilde Thiebaut is onafgebroken gemeenteraadslid geweest sinds haar eerste verkiezing voor de legislatuur 2007-2012. “Samen opgegroeid, samen groot geworden, samen naar school, samen in de politiek. Maar helaas, een stukje organisatorische en intellectuele inzet neemt nu van ons afscheid”, luidde het. “De gezondheid heeft de aanwezigheid wat belemmerd maar de bijdrage, zodra mogelijk, was er altijd. Uw input en uw hart voor uw gemeente zal ook, en daar ben ik van overtuigd als die gezondheid het maar toelaat, altijd blijven. Vanuit het bestuur van de badminton hecht je vandaag nog steeds heel veel belang aan wat je voor een ander kan betekenen en zorg je er mede voor dat met multimove ieder kind kansen krijgt. Van één kind raak je niet vanaf, en dat is dan gelukkig je goede buur Kris!”

 

Michaël 'Apollo' Schoukens

 

Michaël Schoukens werd geïnstalleerd als OCMW-raadslid in 2007 en mocht vanaf 2013 de functie van gemeenteraadslid invullen. “Apollo heeft als voorzitter van de partij een heel belangrijke bijdrage geleverd tot de structuur en de input vanuit de partij naar onze lokale politiek toe”, lichtte de burgemeester toe. “Hij behoeft geen grote woorden maar wel vele daden. Ook Apollo zal zijn verleden een toekomst geven, weliswaar niet meer als gemeenteraadslid maar als een voldragen partijman die het beste met zijn gemeente voor heeft. Er komt voor hem nu meer tijd voor de Chiro en de Parochiale Werken zodat ook daar de toekomst gegarandeerd mag blijven”.

 

Jordi Cornet

 

Jordi Cornet werd rechtstreeks verkozen tot gemeenteraadslid in de aflopende legislatuur. “Zijn beroepsactiviteit maakt het moeilijk, maar ik ben ervan overtuigd dat Jordi het sociale leven in en rond onze gemeente niet achterlaat”, haalde Kris Poelaert aan. “Geboren en getogen, Chiro, muziek, voetbal en nog veel ander vrijetijdsengagement zitten hem nu éénmaal in het bloed. Jordi is overigens bereid om vanuit die beroepsactiviteit een bijdrage te blijven leveren voor de toekomstige ruimtelijke ordening van onze gemeente”.

 

Sonja Van den Bossche

 

Sonja Vandenbossche is in de gemeenteraad komen zetelen op 22 maart 2017 in vervanging van Annelies Desmet. “Met de bagage van OCMW-raadslid sinds begin januari 2013 was de politiek voor haar al lang geen onbekende meer”, wist de burgemeester mee te geven. “Sonja verlaat ons evenwel nog niet helemaal want ze keert terug naar het OCMW of, binnenkort, het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst, waar haar betrokkenheid en bekommernis om het welzijn van éénieder ongetwijfeld ten volle kunnen worden benut”.

 

Een gelegenheidsdrink sloot het gemoedelijk gebeuren af.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief