HERNE LEEFT! schenkt dit jaar 3755 euro aan Kom op tegen Kanker

C21

HERNE LEEFT! schenkt dit jaar 3755 euro aan Kom op tegen Kanker

Dsc06291
HERNE LEEFT! schenkt dit jaar 3755 euro aan Kom op tegen Kanker - © Deschuyffeleer
 
Cheque_herne_leeft
HERNE LEEFT! schenkt dit jaar 3755 euro aan Kom op tegen Kanker - © Deschuyffeleer
 

De eerste kerstmarkt van Herne Leeft! in het Dominicanessenklooster werd een succes. Honderden bezoekers maakten er voor één dag ‘Het Warmste Klooster” van. Het was in het kader van de actie ‘De Warmste Week’ van Music for Life van Studio Brussel dat de organisatoren met Veerle Van der Steen aan het roer, in samenwerking met een resem handelaars en vrijwilligers, er alles aan deden om een centje te verdienen ten voordele van Kom op tegen Kanker. De opbrengst van die kerstmarkt, 1750 euro, en die van de andere organisaties van Herne Leeft! in de loop van het jaar waren in totaal goed voor een schenking van 3755 euro. Dat werd vandaag in het Dominicanessenklooster bekend gemaakt.

Onder de noemer Herne Leeft! bundelen de verenigingen Herne Rabarbert, Herne Kunst’Telt, Herne Sport’Telt, Landelijke Gilde Herne en KVLV Vrouwen met Vaart de krachten en organiseren ze allerlei activiteiten ten voordele van Kom op tegen Kanker of een ander goed doel. Zo werden er in de loop van het jaar diverse organisaties op het getouw gezet zoals Herne Sport'Telt waarbij vooral aan spinning, yoga, tai chi, zumba en volksdansen werd gedaan. Naast 'Het Warmste Klooster' waren al die organisaties samen goed voor een netto-opbrengst van 2005 euro. Dit bedrag werd al eerder overgeschreven op de rekening van Kom op tegen Kanker.
 
Het Warmste Klooster

De kerstmarkt dan van vorige week onder de titel van ‘Het Warmste Klooster’ was op haar beurt goed voor 1750 euro. Ook dit bedrag werd via De Warmste Week overgemaakt aan Kom op tegen Kanker.
 
Het dankwoord van gangmaker Veerle Van der Steen ging vooral naar Dieter Bellemans, Kurt Marcelis, Brent Roobaert, Jolien Schoonooghe, Francine Vermeersch, Griet Frisch, Veronik De Bremaeker, Claudy Cuvelier en Benedickte Ooge die als kernploeg samen met haar instonden voor de praktische kant van de verschillende organisaties. Verder was er ook een welgemeende dank aan het adres van de talrijke occasionele helpers en aan het adres van het gemeentebestuur, de vele sponsors en milde schenkers.
 
Het was Ghislain Verckens die de blikvangers van de jongste kerstmarkt op film vastlegde. Het werd een compilatie van ruim 35 minuten. Nog voor nieuwjaar zal hij die publiceren op You Tube onder de titel ‘Het Warmste Klooster’.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief