HERNE – Cultuur van eigen bodem met De Vierde Koning

HERNE – Cultuur van eigen bodem met De Vierde Koning

4de_koning_kokejane
HERNE – Cultuur van eigen bodem met De Vierde Koning - © Deschuyffeleer
 

Op zaterdag 12 januari om 20u brengen Liesbeth Vandormael, Guy Vandenplas en Wim Suys in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Kokejane een verrassend muzikale vertelling voor grote kinderen en kleine mensen rond 'De Vierde Koning' naar het boek uit 1935 van de welbekende Vlaamse auteur Gerald Walschap.

Met hun artistieke performance staat het streektrio meteen borg voor cultuur van eigen bodem en verdient het daarom alleen al beslist een fikse aanmoediging. De voorstelling maakt dan ook een absolute aanrader uit voor iedere cultuurgenegen persoon in de streek. 
 
“Het verhaal van de drie koningen die naar Bethlehem trokken op zoek naar het kindje Jezus kent wel iedereen”, zegt Liesbeth die het scenario schreef en ook instaat voor de vertellingen. “Maar dat er ook een vierde koning was, die dezelfde tocht aanvatte, dat weet haast niemand. En dat is volkomen onterecht. Want precies zijn verhaal brengt ons dichter bij het geheim van Kerst...”.
 
Met hun voorstelling wil het gelegenheidsgezelschap alleszins ook een eerbetoon brengen aan Gerald Walschap die trouwens 120 jaar geleden geboren werd in Londerzeel. “Dit bijzonder verhaal van zijn hand verdient dan ook erkenning”, beamen Guy Vandenplas en Wim Suys, die niet alleen instonden voor de muziekcomposities maar ook zelf de muziekuitvoeringen voor hun rekening nemen.
 
In voorverkoop kosten kaarten 10€, aan de kassa 12€.
 
Meer info bij Liesbeth Vandormael (0476 35 15 24, of 02/396.11.49)
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jan 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 25 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 24 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 16 jun 2019

archief