HERNE – Herfelingse afdeling van OKRA kijkt het nieuw jaar veelbelovend tegemoet

HERNE – Herfelingse afdeling van OKRA kijkt het nieuw jaar veelbelovend tegemoet

Okra_herfelingen_jan_2019__1_
HERNE – Herfelingse afdeling van OKRA kijkt het nieuw jaar veelbelovend tegemoet - © Deschuyffeleer
 
Okra_herfelingen_jan_2019__3_
HERNE – Herfelingse afdeling van OKRA kijkt het nieuw jaar veelbelovend tegemoet - De nieuwkomers - © Deschuyffeleer
 
Dsc07839
HERNE – Herfelingse afdeling van OKRA kijkt het nieuw jaar veelbelovend tegemoet - De Jarigen - © Deschuyffeleer
 
Okra_herfelingen_jan_2019__4_
HERNE – Herfelingse afdeling van OKRA kijkt het nieuw jaar veelbelovend tegemoet - © Deschuyffeleer
 
Okra_herfelingen_jan_2019__5_
HERNE – Herfelingse afdeling van OKRA kijkt het nieuw jaar veelbelovend tegemoet - Een aardig spel rami brigde - © Deschuyffeleer
 

De eerste vergadering van het jaar van de Herfelingse afdeling van OKRA stond, hoe kan het ook anders, in het teken van het Nieuwe Jaar. Het was een enthousiaste Henri Baelde die als voorzitter samen met zijn achtkoppig bestuursteam het nieuwe jaar mocht inluiden in het Bavocentrum. Naast de gebruikelijke toost op een veelbelovend, gezond en voorspoedig 2019 was er ook ruim tijd om kennis te maken met de nieuwe leden en om de grote lijnen van het jaarprogramma door te lichten. Ook de jarigen van de maand werden bedacht met een extra-aandachtsmoment.

Maandelijkse bijeenkomst
OKRA Herfelingen telt thans 87 leden waarvan er 70 aanwezig waren op de bijeenkomst. Onder hen merkwaardig genoeg slechts 8 mannen. Iedere maand geven de clubleden elkaar afspraak voor een gezellige namiddag. Uitschieter in het komende jaar is alvast het infomoment in februari over hoe gezonde nachtrust lichamelijke klachten kan verminderen en zelfs voorkomen. In maart volgt dan de carnavalseditie en in april wacht een paasdiner met muzikale animatie. Mei en juni staan uiteraard in het teken van de ‘moederkes’ en de ‘vaderkes’. In juli wordt er dan gekwist en in augustus trekt het gezelschap naar Den Haas in Gooik. Tijdens de herfstmaanden dan weer worden de buikjes goed gevuld met een Bruegeliaans bord, pensen en rozijnenbrood om dan op 11 december de draad van de eindejaarsfeesten op te pikken met een voortreffelijk kerstdiner ingekapseld in een heuse T-dansant.
Wafelfestijn  
Naast de traditionele bubbeldrank als welkom werden de aanwezigen deze keer vergast op een lekker wafelfestijn. Het waren Christiane Tondeur, Rita Janssen en Victorine Vanderleenen die daartoe de bakkersmuts opzetten en zorgden voor 450 artisanale wafels.
Op zondag 3 maart organiseert de vereniging, eveneens in het Bavocentrum, haar jaarlijks eetfestijn. De inkomsten die dat etentje genereert dienen dan om het maandelijks lekker eten, de verrassingen en het verwennen van de leden te bekostigen.
De jarigen van de maand waren deze keer Marie-Louise, Marcel, Willy, Odette, Jean, Agnes en Nicole. Dit feestpeloton werd in leeftijd aangevoerd door Marie-Thérèse Bombois. Zij werd deze maand 89 jaar.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jan 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 19 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 04 mei 2019

archief