HERNE – Lichtmis met een avondwandeling en pannenkoeken

HERNE – Lichtmis met een avondwandeling en pannenkoeken

Lichtmaiswandeling_herne_leeft__2_
HERNE – Lichtmis met een avondwandeling en pannenkoeken - Bestuur Herne Leeft! - © Deschuyffeleer
 
Lichtmaiswandeling_herne_leeft__3_
HERNE – Lichtmis met een avondwandeling en pannenkoeken voor Grenzeloos Reizen met Floor Stalpaert en Jens Vandendoorent - © Deschuyffeleer
 
Lichtmaiswandeling_herne_leeft__1_
HERNE – Lichtmis met een avondwandeling en pannenkoeken voor Grenzeloos Reizen - © Deschuyffeleer
 
Lichtmaiswandeling_herne_leeft__4_
HERNE – Lichtmis met een avondwandeling en pannenkoeken voor Grenzeloos Reizen - © Deschuyffeleer
 
Lichtmaiswandeling_herne_leeft__5_
HERNE – Lichtmis met een avondwandeling en pannenkoeken voor Grenzeloos Reizen - © Deschuyffeleer
 

Het feest van Maria Lichtmis op 2 februari wordt her en der gevierd met kaarsen en pannenkoeken. Dat gebruik is ook de vereniging 'Herne Leeft!' niet ontgaan. Maar om de traditie van Lichtmis nog van wat meer kleur te voorzien koppelden gangmaker Veerle Van der Steen en haar teamgenoten daar nu ook nog een winterse avondwandeling aan vast.

Met z’n 60-tal tekenden ze present in het Dominicanessenklooster voor het vertrek. Blijgezind en goed ingeduffeld, voorzien van goed schoeisel en gewapend met zaklamp, fakkel of gewoon met de gsm trok het gezelschap onder de leiding van Veerle Van der Steen en haar vzw-leden er vandaar op uit voor een fikse avondwandeling doorheen de kouters rond het klooster.  
Of Lichtmis dit jaar daadwerkelijk mag gelinkt worden aan het einde van de winter was nu toch niet echt heel duidelijk. De stappers moesten geen vrieskou en ook geen sneeuw trotseren maar hadden wel af te rekenen met een druilige, mistige en kille winteravond.
De intenties van ‘Herne Leeft!’ die schuil gaan achter de wandeling zijn niet alleen het sportieve aanzwengelen maar ook ‘Grenzeloos Reizen’ van Floor Stalpaert en Jens Vandendoorent als goede doel een duwtje in de rug geven. Met nog een 60-tal dagen te gaan is het de intentie van Grenzeloos Reizen om via World of CrowdFunding 5000 euro te vergaren om zo hun op stapel staand project te verzekeren van een goede start. De teller staat thans op goed 2000 euro. (http://www.worldofcrowdfunding.com/reizen-voor-mensen-met-een-beperking). De medewerking van ‘Herne Leeft!’ wordt door de initiatiefnemers dan ook bijzonder op prijs gesteld.  
World of CrowdFunding of WCF is een internetonderneming die een alternatieve manier aanbiedt om projecten financieel te steunen. Crowdfunding betekent dan ook letterlijk ‘funding’ door de ‘crowd’, ofwel financiering door de massa. Het is een concept gelimiteerd in tijd waarbij vele kleine investeerders of schenkers of belanghebbenden bereid zijn om geld te steken in projecten waarbij ze zich betrokken voelen. 
Jens en Floor zijn een jong duo met een passie voor zowel reizen als voor mensen. Zij geven duiding: “Met onze reizen hopen we mensen met een beperking hun eigen grenzen te helpen verleggen. Vanaf april  trekken we er samen op uit met onze minibus. Voor onze groepsreizen voorzien we bestemmingen met  activiteiten op maat waar alle medereizigers een serieuze inspraak in hebben. We gaan steeds voor een accommodatie met ‘een extraatje’.  Onze reizen zijn geschikt voor 6 à 8 personen en worden ondersteund door 2 à 3 begeleiders. Persoonsgericht werken staat hierbij voor ons centraal”.
De avondwandeling werd afgesloten met niet alleen leuke babbels maar ook met Lichtmisgetrouw zelfgemaakte pannenkoeken.  
Herne Leeft is te volgen via deze Facebookpagina en nadere info over Grenzeloos reizen is te vinden op http://www.grenzeloosreizen.be 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 19 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 17 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 14 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 13 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 09 mei 2020

archief