HERNE – Aquafinwerken Scheibeek – Aansluiting Leenstraat gaan tweede fase in

HERNE – Aquafinwerken Scheibeek – Aansluiting Leenstraat gaan tweede fase in

Fase_2_2
HERNE – Aquafinwerken Scheibeek – Aansluiting Leenstraat gaan tweede fase in
 
Fase_2_1
HERNE – Aquafinwerken Scheibeek – Aansluiting Leenstraat gaan tweede fase in
 

Ondanks de eerder ongunstige weersomstandigheden van de eerste dagen zijn de werkzaamheden van de eerste fase van het Aquafinproject 'Scheibeek – aansluiting Leenstraat' bijzonder vlot verlopen. Als alles verder volgens plan verloopt zouden de werken op het kruispunt van de Ninoofsesteenweg met de Scheibeekstraat op woensdag 20 februari achter de rug zijn. Het verkeer op de Ninoofsesteenweg (N255) zou derhalve aldaar vanaf die dag opnieuw moeten mogelijk zijn. Er wordt vervolgens onmiddellijk gestart met de tweede fase van de werkzaamheden.

Fase 2
 
Concreet heeft fase 2 vooral impact op de bereikbaarheid van het lokaal bedrijventerrein en de bewoners van de woningen in de Scheibeekstraat gelegen tussen de Ninoofsesteenweg en de Bloemendaelstraat. Tijdens die periode gelden dan ook aangepaste omleidingen om die zone bereikbaar te houden.
 
Het autoverkeer bestemd voor de Scheibeekstraat wordt omgeleid via de Kapellestraat. Het openbaar vervoer van de lijnen 160 en 161 zullen terug hun normale route rijden. In de Bloemendaelstraat dan weer geldt éénrichtingsverkeer met toegelaten rijrichting van de Scheibeekstraat naar de Ninoofsesteenweg (N255). Zo wordt de Scheibeekstraat vlot en veilig ontsloten naar de Ninoofsesteenweg toe.
 
Zwaar verkeer
 
Het zwaar verkeer van +3,5 ton met de Scheibeekstraat als bestemming wordt vanuit de Geraardsbergsesteenweg (N495) en vanuit de Stationsstraat (N269) omgeleid via de Edingsesteenweg/Ninoofsesteenweg (N255) via de Langestraat (N272), de steenweg Asse (N285), de Barakkenbergstraat en de Ekkelenbergstraat naar de Scheibeekstraat. Vanuit Gooik (N285) en Edingen (A8/E429/N285) loopt de omleiding eveneens via de N285, de Barakkenbergstraat en de Ekkelenbergstraat naar de Scheibeekstraat.
 
Voor de handelaars op het lokaal bedrijventerrein worden wegwijzers geplaatst langsheen de omleidingswegen.
 
Het einde van de werkzaamheden van fase 2 wordt in het vooruitzicht gesteld op 15 mei.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 16 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 jun 2020

archief