HERNE – Kan de landbouw de wereld blijven voeden?

HERNE – Kan de landbouw de wereld blijven voeden?

Dsc01245
HERNE – Kan de landbouw de wereld blijven voeden? - © Deschuyffeleer
 
Dsc01222
HERNE – Kan de landbouw de wereld blijven voeden? - © Deschuyffeleer
 
Dsc01225
HERNE – Kan de landbouw de wereld blijven voeden? - © Deschuyffeleer
 
Dsc01246
HERNE – Kan de landbouw de wereld blijven voeden? - © Deschuyffeleer
 

De seniorenclub van de Landelijke Gilden van het Pajottenland ontving deze keer Piet Vanthemsche op hun semestriële ontmoetingsnamiddag in feestzaal De Egelantier. De erevoorzitter van de Boerenbond en Landelijke Gilden hield er een lezing over het thema 'Kan de landbouw de wereld (blijven) voeden?' Om reden dat item handelt over de toekomst van hun bedrijven en hun opvolgers luisterden de aanwezigen dan ook uitermate geboeid toe.

Om de zes maanden roept de seniorenclub haar leden op voor een gezellige bijeenkomst. Daarbij wordt telkenmale ook een spreker uitgenodigd die de aanwezigen dan leerrijke informatie aanlevert over onderwerpen die de leden kunnen van dienst zijn. Deze keer was dat dus Piet Vanthemsche, inmiddels overigens ook al enkele jaren een trouw inwoner van het Pajottenland.
 
Bij zijn lezing refereerde Piet Vanthemsche naar een pamflet uit eind 18de eeuw van Thomas Malthus waarin die stelde dat de bevolkingsgroei de economische groei voor zou blijven. De bevolkingsgroei zou exponentieel zijn, die van de voedselproductie lineair. Hetgeen nu 200 jaar later fundamenteel foutief blijkt te zijn. Ook lichtte de gastspreker de inbreng toe van de Amerikaanse landbouwwetenschapper Norman Borlaug die algemeen wordt beschouwd als de peetvader van de Groene Revolutie in de tweede helft van de 20ste eeuw met onder meer de ontwikkeling van nieuwe en betere tarwerassen.
 
De bijeenkomsten houden iedere keer ook een gezellige koffietafel, een kleine quiz en een tombola in. In die quiz dan wordt de algemene parate kennis van de aanwezigen op de proef gesteld. Diverse domeinen komen daarbij aan bod zoals politiek, sport en cultuur. De winnaars worden beloond met een prijs. 

De stuurgroep van De Landelijke Gilden Senioren Pajottenland wordt voorgezeten door Marc Stalpaert (Galmaarden). Hij krijgt de medewerking van erevoorzitter Richard Van Hamme (Pepingen) en de leden Gaston Smeets (Gooik), Walter Huybrecht (Gooik), Alex Van Eeckhoudt (Lennik), André Deeren (Pepingen), Francine Vermeersch (Herne), Jean De Troch (Lennik), Pierre Dedobbeleer (Lennik) en André Dekens (Gooik).
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Anaïs Deherder | 17 aug 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 aug 2019

archief