HERNE – Kunstvereniging zoekt gelegenheidskunstenaars voor haar Bruegelproject

HERNE – Kunstvereniging zoekt gelegenheidskunstenaars voor haar Bruegelproject

Voorstel_affiche_cera__1_
HERNE – Kunstvereniging zoekt gelegenheidskunstenaars voor haar Bruegelproject - Affiche
 

De pas vorig jaar opgerichte kunstvereniging Herne Kunst'Telt wil alle gelegenheidskunstenaars in de streek de kans bieden deel te nemen aan haar groots Bruegelproject. Daartoe zet zij tijdens het weekend van 14 op 15 september in het Dominicanessenklooster een leuke tentoonstelling op met de aangeleverde kunstcreaties. Die tentoonstelling kreeg alvast de benaming Herne Bruegel't mee.

Herne Kunst'telt met Veerle Van der Steen als voorzitter nodigt dan ook alle personen met enig kunstenaarsbloed in zijn of haar lichaam uit om voor die tentoonstelling aan de slag te gaan en een werk rond Bruegel te maken. “Wie kriebels in het penSeel heeft mag daarbij gerust de Bruegel in hem of haar loslaten”, zegt Veerle. “Ieder mag zijn of haar eigen ontwerp maken, of het nu een schilderij of een aardewerk is, in steen of glas of uit hout gehouwen. Ook wie denkt aan het creëren van een kledingstuk uit die tijd in grof katoen of verfijnde zijde is welgekomen net zoals trouwens zij die zich aan kantwerk willen wagen. En iemand die zelf een geniaal idee aanbrengt en het ons laat weten kan zijn of haar creatie tentoonstellen. Het komt er op aan dat wij de deelnemers de kans bieden zichzelf te bewijzen en hun talenten te tonen. En misschien spruit er wel een kunstwerk uit voort dat wij dan langs de op stapel staande kubussenwandeling permanent kunnen uitzetten”.
 
Herne Kunst'telt wil haar kunstweekend in het teken van Bruegel alleszins een bijzondere stempel meegeven met flink wat animatie. Het CERA-fonds steunt het initiatief en stelt een bedrag van 2500€ ter beschikking dat de kring mag investeren van en voor de bevolking. Zo wordt op zaterdag naast de tentoonstelling ook uitgepakt met een reeks workshops zoals acrylgieten, kantklossen, acrylverven, kalligrafie en diamondpainting. Verder wordt als afsluiter ook een optreden van KokHer in het vooruitzicht gesteld.    
 
Meer info en zich als gelegenheidskunstenaar aanmelden via  hernekunsttelt@gmail.com  of 0477/57.99.65. Info ook op deze facebookpagina.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 16 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 30 mei 2019

archief