HERNE – Wie zou er niet mee willen wandelen in de welbekende Kriek & Mattentochten?

C21

HERNE – Wie zou er niet mee willen wandelen in de welbekende Kriek & Mattentochten?

Affiche
HERNE – Wie zou er niet mee willen wandelen in de welbekende Kriek & Mattentochten? - Affiche
 

Op zondag 10 maart is Herne eens te meer het mekka van de wandelsport in Vlaanderen en allicht ook het grootste deel van Wallonië. Dan pakt de plaatselijke wandelclub De Marktrotters immers opnieuw uit met haar vermaarde Kriek & Mattentochten. Die inmiddels overbekende tochten blijven onweerlegbaar het grote uithangbord van de dynamische wandelclub uitmaken. De club geniet overigens - hoeft het nog gezegd? – van een uitstekende reputatie in het wereldje van de wandelsport. Ieder jaar opnieuw zakken dan ook een paar duizend wandelaars af naar het Groene Kwadrant en zijn naaste omgeving. Maar ook gelegenheidswandelaars die willen meegenieten van het natuurschoon en van de leuke sfeer zijn vanzelfsprekend meer dan welkom.

Een Wandelsport Vlaanderen Promotocht
 
De parcours van deze 36ste editie, overigens erkend als een 'Wandelsport Vlaanderen Promotocht', gaan over afstanden van 4 - 6 - 10 - 15 - 22 en 32 km. Start en aankomst bevinden zich in de ruime sporthal De Hernekouter in de directe omgeving van het NMBS-station van Herne.
 
De 4 en 6 km bewandelen grotendeels gastgemeente Herne. De kortste omloop van 4 km is ook geschikt voor rolwagens. Beide afstanden leiden onder meer langs de Sint-Waltrudiswatermolen. De 10 km gaat via Smeyersmark en het Konijnenbos naast het waterspaarbekken naar de rustpost in het atheneum in Edingen. Via de Hernepoort, wat verder overigens gevolgd door een dot van een veldweg en een pittige klim, wordt dan de aankomst bereikt.
 
De overige langere afstanden verkennen onder meer ook het prachtige stadspark met kasteel van Edingen. Die middeleeuwse stad met taalfaciliteiten, aan de grens met westelijk Henegouwen, kan prat gaan op een rijk en prestigieus verleden. Zij is bijzonder trots op haar uitgestrekt ommuurd park van 182 ha dat overigens op de lijst van belangrijk erfgoed van Wallonië is opgenomen. De 15 km wacht een rustpost in de parochiezaal in Mark evenals een rustpost in het atheneum in Edingen en doorkruist gedeeltelijk het ommuurd uitzonderlijk fraai domein. Vooraleer het park te bereiken verkennen de 22 en de 32 km eerst nog het pittoresk en landelijk Mark, een deelgemeente van Edingen. Daar stelt een lokale lus de stappers in de gelegenheid naderbij kennis te maken met dit pittoresk dorpje.  naam heeft ontleend.
 
De parcours neigen dit jaar derhalve naar de aangrenzende Henegouwse gemeenten Mark en Edingen. Enigszins avontuurlijk wandelen in de prachtige natuur van het Groene Kwadrant van het Pajottenland enerzijds en regelmatig flirten met de nabije taalgrens anderzijds zijn dan ook de hoofdingrediënten van deze editie van de tochten.
 
Cesar-bier trofee
 
Naar goede gewoonte staan De Marktrotters ook deze keer in voor een perfecte organisatie met gratis bedelingen bij de inschrijving. Deze eerste van de drie eigen organisaties betekent meteen ook de start van een nieuwe editie van de Cesar-bier trofee. Die beloont in de vorm van een 0,75 cl fles Cesar-bier de wandelaars die zowel aan de Kriek & Mattentochten als aan de Urbanustochten op zondag 21 juli als aan de Eindejaarstochten op zondag 15 december deelnemen.
 
“Wij heten uiteraard iedereen van harte welkom en durven stiekem hopen dat ook de inwoners van Herne en van de nabijgelegen gemeenten die dag de weg naar onze sporthal vinden om, hopelijk met de welgekomen steun van de weergoden, te mogen genieten van een aangename en deugddoende wandeling”, duimt tochtverantwoordelijke Benny Luchtens alvast voor een hoog aantal deelnemers. Kinderen tot 12 jaar wandelen gratis, doch wel liefst onder de begeleiding vaneen volwassene.
 
De Marktrotters zijn ook te volgen via deze Facebookpagina
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief