HERNE - Dancing Queen verdwijnt voorgoed uit het Herfelings straatbeeld

HERNE - Dancing Queen verdwijnt voorgoed uit het Herfelings straatbeeld

Afbraak_queen_maart_2019__7_
HERNE - Dancing Queen verdwijnt voorgoed uit het Herfelings straatbeeld - © Deschuyffeleer
 
Queen1
HERNE - Dancing Queen verdwijnt voorgoed uit het Herfelings straatbeeld - Archief 2017 - © Deschuyffeleer
 

Het Herfelings patrimonium verloor vandaag een gedenkwaardig pand. De Steenweg Asse 215 ging tegen de vlakte. Dit gebouw was tot begin jaren 2000 vooral gekend onder de naam ‘The Queen of Dancing Queen’ en derhalve van betekenis in jeugdmiddens en in het uitgaansleven. Eigenaar Sarah Duyck wil op die plaats nu een appartementencomplex laten oprichten.

Mannemoaker
Voor zover buren en echte Herfelingenaren zich nog herinneren gaat het verhaal van dit gebouw terug naar de naoorlogse jaren. Toen al was het een café met aansluitend een zaal waar met regelmaat toneelopvoeringen en vooral bals met life muziek werden georganiseerd. Onder de inwoners was de zaal toen bekend onder de naam ‘Bij Mannemoaker’. Samen met de zaal ‘Bij Elisé of 'Lisé’ aan de kerk was Mannemoaker dan ook één van de twee trefplaatsen voor vooral jonge en minder jonge dorpelingen die op zaterdag- of zondagavond ofwel wilden genieten van een avondje fors doorzakken, ofwel op zoek waren naar een passend lief.
Marnic
In 1972 kreeg Mannemoaker nieuwe eigenaars. Het was het echtpaar Marcel Desantoine – Nicole Peremans van de garage Fiat aan de overkant die het complex kocht en het voorzag van een facelift. Zij gaven het de naam mee van ‘Marnic’. Het bleef een café/zaal tot in 1982 en werd in die jaren vooral gebruikt als feestzaal met enerzijds activiteiten op basis van muziek en dans en anderzijds voor privéfeesten en banketten.
The Queen
Omdat ook het uitgangsleven in die jaren evolueerde en de discotheken alsmaar populairder werden werd ook de Marnic onder de gedaante van ‘Queen’ terug in een nieuw kleurrijk kleedje gestoken. Dancing Queen zette tijdens het weekend dj’s aan het werk en werd zó als dancing/discotheek met serieuze disco-allures dan ook een vaste waarde bij de jongeren uit de ruime regio. Het succes van de dancing Queen werd echter door de buurtbewoners nooit echt goed onthaald en gedeeld. 
In 2005 beslisten Marcel en Nicole hun zaak te verkopen en zowel het café als de dancing werden nadien gesloten. Het ging de nieuwe eigenaars blijkbaar niet zo goed voor de wind want in 2008 werd het pand het onderdeel van een gedwongen verkoop. De nieuwe eigenaar werd toen Sarah Duyck die de site liet verbouwen en het tot enige tijd geleden als privé-woning verhuurde.
Appartementencomplex
Vandaag werd het hoofdstuk café/zaal/dancing dan ook voor goed afgesloten. Tegen eind volgend jaar rijst aan Steenweg Asse 215 een gloednieuw complex met 8 appartementen uit de grond. Of het hier gaat over huur- of koopappartementen of een combinatie van beide is thans voor de eigenaar nog geen uitgemaakte zaak.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 16 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 30 mei 2019

archief