HERNE - Start to run

C21

HERNE - Start to run

Start_to_run_herne_editiepajot_foto_deschuyffeleer
25 start to runners onder de leiding van Jean-Luc Deherder in het domein Te Rijst. - Foto's: Deschuyffeleer.
 
Start_to_run_herne_editiepajot_foto_deschuyffeleer__3_
Start_to_run_herne_editiepajot_foto_deschuyffeleer__8_
 

In Herne trokken deze week onder de impuls van Jean-Luc Deherder nagenoeg 25 start to runners de loopschoenen aan. Samen nemen zij zich voor om in 10 weken tijd een aanvaardbare conditie op te bouwen.

Start to Run is een loopprogramma dat sinds 2001 al tienduizenden Vlamingen de smaak van het lopen heeft bijgebracht.

Omdat het oog ook wat wil koos Jean-Luc als oefenterrein voor het  domein Ter Rijst gelegen aan de steenweg Asse-Edingen tussen Kokejane en Herfelingen. De ruime parking, de goede wegen en de prachtige dreven lenen zich uitstekend tot wandelen en joggen.

Wie alsnog wil deel uitmaken van het gezelschap wordt iedere dinsdag en donderdag om 19u30 verwacht op de parking.

Info: Jean-luc Deherder 02/ 397 11 50

Om de twijfelaars enigszins een duwtje in de rug te bezorgen geeft Jean-Luc alvast ook de top-10 mee van de weerlegde smoezen :

Ik ben te moe  - Extra bewegen na een werkdag levert juist meer energie op en verfrist. Je wordt minder snel moe als je voldoende beweegt en je voelt je fitter.
Ik heb geen tijd  - Je hoeft niet veel extra tijd te voorzien. Door kleine aanpassingen in je dagelijkse activiteiten stapel je heel de dag 'beweegtijd' op. 
Ik beweeg al genoeg  - Beweeg je echt 30 minuten per dag? Dan ben je goed bezig! Maar hoe meer je beweegt, hoe beter je je zal voelen.
Ik ben te dik  - Wat meer bewegen zorgt er, samen met het aanpassen van je voeding, voor dat je gewicht kan verliezen. 
Ik ben geen sportief type  - Om voldoende te bewegen hoef je echt niet sportief te zijn. Er zijn heel wat mogelijkheden om meer te bewegen in je dagelijks leven.
Ik heb gezondheidsproblemen  - Bewegen is vaak goed voor de gezondheid, ook tijdens revalidatie en herstel. Vraag je arts advies over wat je kan en mag doen. 
Ik ben te oud  - Oudere mensen die meer bewegen blijven langer fit en hebben minder kans om te vallen. Ook botontkalking krijgt minder kans. 
Bewegen is duur  - Bewegen is veelal gratis : wandelen, tuinieren, … Vaak kan je zelfs besparen door te bewegen zoals benzine besparen door de auto thuis te laten. 
Het is te laat om te beginnen sporten  - Het is nooit te laat om extra te bewegen. Je zal zien, je voelt je fitter en een goede conditie zorgt ervoor dat je volop van je vrije tijd kan genieten. 
Ik hou het toch niet vol  - Plan bewegingsactiviteiten samen met je gezin, een vriend, collega of buur. Het is leuker en je stimuleert elkaar om vol te houden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 apr 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief