FC HERNE kampioen in 3de provinciale D

FC HERNE kampioen in 3de provinciale D

56757549_10157175341473256_1320534377154740224_o
FC HERNE kampioen in 3de provinciale D - Foto © Stefan Vranckx
 
Stand_6_april_2019
FC HERNE kampioen in 3de provinciale D - © Deschuyffeleer
 
Dsc04254__1193_x_709_
FC HERNE kampioen in 3de provinciale D - © Deschuyffeleer
 
1
FC HERNE kampioen in 3de provinciale D - Foto © Jan Van Hove
 

Met een 2-2 op het veld van Groot-Dilbeek, zijn grootste opponent voor de titel, mag FC Herne zich nu al, met nog twee wedstrijden te gaan, opmaken voor een nieuw verblijf in 2de provinciale. Door het gelijkspel van de groen-rode ploeg van coach Maarten Dedobbeleer behoudt FC Herne nu 7 punten voorsprong op Groot-Dilbeek en kan de titel hen niet meer ontnomen worden. De champagneflessen mochten dan ook ontkurkt worden. Vanuit de sporthal De Hernekouter waren alvast twee bussen enthousiaste supporters mee afgereisd naar Dilbeek om hun ploeg aan te moedigen.

One team - one dream
 
Met het gelijkspel tegen Groot-Dilbeek, in het begin van het seizoen her en der getipt als de grote favoriet voor de kampioenstitel in de reeks, zetten de mannen van coach Maarten Dedobbeleer onder het motto 'one team, one dream' de kroon op het werk. De coach had het bij de start van het seizoen dan ook bij het rechte eind: “Onze ploeg beschikt alleszins over de nodige omkadering en het spelerspotentieel om terug door te stoten naar 2de provinciale en daar mee het mooie weer te maken”. Twee seizoenen terug kon de ploeg zich immers niet handhaven in 2de provinciale en werd het veroordeeld tot 3de provinciale. Na een pechjaar vorig seizoen mag het nu terug promoveren naar 2de provinciale.
 
Beste aanval tegenover beste verdediging
 
FC Herne had op het veld van Dilbeek aan één puntje genoeg om de titel mee te brengen naar De Hernekouter. Voor de wedstrijd telde FC Herne al 7 punten meer dan zijn rechtstreekse titelconcurrent. De vorige 10 wedstrijden lieten de groen-roden geen enkele tegenstander de kans een puntje mee te pikken. Ook Groot-Dilbeek was aan een goede reeks bezig met 8 overwinningen en twee gelijke spelen in zijn 10 jongste matchen. De wedstrijd tussen beide titelpretendenten kon dan ook alle kanten uit. Er was overigens ook een match in de match te beleven want met 79 treffers in totaal stond met Groot-Dilbeek de beste aanval tegenover de beste verdediging in de reeks. De groen-rode verdediging had zich in totaal nog maar 17 keer laten verschalken. FC Herne telt nu in de rangschikking met nog 2 wedstrijden te gaan 72 punten tegenover 65 punten voor Groot-Dilbeek.
 
Een hecht team
 
FC Herne dankt zijn titel niet alleen aan de inzet van de spelers maar ook en in grote mate aan zijn hoofdtrainer Maarten Dedobbeleer die samen met keeperstrainer Hendrik De Moor en ploegafgevaardigde Franky De Stercke een hecht team wist op het veld te brengen. Dat daarbij ook spelers uit de eigen jeugdrangen het succes mee uitmaken is alleszins ook een meevaller voor het bestuur met voorzitter Ivan Ricour aan het roer.
 
De spelers van de A-kern die de kampioenstitel binnenrijfden zijn Toon Lanneer, Dieter Van Steenkiste, Ewoud Perrots, Thomas Vanderstocken, Orry De Vuyst, Robin Deherder, Michiel Reubens, David Cochez, Anthony Tirlo, Jorik Van Cutsem, Abdulai Issaka, Lode Derijcke, Arno Decnijf, Michael Arijs, Aron Durang, Tim Chabert, Jurgen Letouche, Kane Develer, Stan Tielemans, Wesley Vandervelde en Wouter Bellemans.
 
Nog streekderby tegen Tollembeek
 
De rood-groene kampioenen ontvangen nu nog op de 29ste speeldag op zondag 28 april om 15 u thuis Tollembeek voor een immer geladen streekderby. De laatste speeldag van het seizoen sluiten zij dan af op zondag 5 mei om 15u op het veld van Avenir Lembeek.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 apr 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Anaïs Deherder | 17 aug 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 aug 2019

archief