HERNE – Bevriende muziekverenigingen brengen hulde aan honderdjarige fanfare

HERNE – Bevriende muziekverenigingen brengen hulde aan honderdjarige fanfare

1__8_
HERNE – Bevriende muziekverenigingen brengen hulde aan honderdjarige fanfare - Koninklijke Fanfare De Ware Broeders uit Herfelingen - © Deschuyffeleer
 
1__42_
1__47_
2_veldegem__1_x
HERNE – Bevriende muziekverenigingen brengen hulde aan honderdjarige fanfare - Koninklijke Harmonie Kunst na Arbeid uit Veldegem - Ingezonden
 
2_veldegem_y
2_veldegem_z
3_herne_x
HERNE – Bevriende muziekverenigingen brengen hulde aan honderdjarige fanfare - 't Muziek Herne - Ingezonden
 
3_herne_y
3_herne_z
4_londerzeel_z
HERNE – Bevriende muziekverenigingen brengen hulde aan honderdjarige fanfare - Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia Londerzeel - Ingezonden
 
4_londerzeel_z2
4_londerzeel_z1
5_lembeek_x
HERNE – Bevriende muziekverenigingen brengen hulde aan honderdjarige fanfare - Brass Frends uit Lembeek - Ingezonden
 
5_lembeek_y
5_lembeek_z1
6
HERNE – Bevriende muziekverenigingen brengen hulde aan honderdjarige fanfare - © Deschuyffeleer
 
Dsc06016
HERNE – Bevriende muziekverenigingen brengen hulde aan honderdjarige fanfare - © Deschuyffeleer
 
Dsc05991
HERNE – Bevriende muziekverenigingen brengen hulde aan honderdjarige fanfare - © Deschuyffeleer
 
Dsc05999
HERNE – Bevriende muziekverenigingen brengen hulde aan honderdjarige fanfare - Een kleine steun voor Support Ghana het troetelkind van Luc Somers - © Deschuyffeleer
 
Dsc05979
 
Dsc06032
En de 'Champetter'.... hij zei dat het goed was! © Deschuyffeleer
 

Zoals het bij een viering van een honderdjarige betaamt worden familie, vrienden en kennissen uitgenodigd om er een vrolijk feest van te maken. Zo is het dan ook de fanfare Sint-Pieters-Herleving uit Sint-Pieters-Kapelle vergaan. Niet minder dan zes zuster-muziekverenigingen tekenden present om de eeuweling een onvergetelijk moment te bezorgen. Ieder van hen kreeg een uur lang een vrij podium om op muzikale wijze haar sympathie, vriendschap en genegenheid ten aanzien van de  jubilerende fanfare te betonen.

De spits werd afgebeten door de Koninklijke Fanfare De Ware Broeders uit Herfelingen met dirigent Jeroen Hofmans. Zij openden hun aperitiefconcert met een swingende jubileummars. Ook De Ware Broeders spreken met ervaring over feestvieren. Vorig jaar bestond hun fanfare exact 125 jaar en ook dat werd dan uitgebreid gevierd. Op 10 en 11 mei staan De Ware Vrienden op hun beurt op de bühne in de St-Niklaaskerk voor hun jaarlijks Lenteconcert. Hun optreden werd afgesloten met een uitbundige ‘happy birthday’ aan het adres van hun vaandeldrager Jacques Mertens. Hij werd vandaag 59 jaar.
Er was voorzien dat ook de Koninklijke Fanfare & Drumband Nieuw Leven uit Aaigem met haar kersverse dirigente Jana Wieme een bijdrage ging leveren. Een technisch defect aan hun materiaalwagen op het laatste ogenblik was jammer genoeg de reden dat zulks niet is kunnen doorgaan.
Het namiddagprogramma werd op gang getrokken door de Koninklijke Harmonie Kunst na Arbeid uit Veldegem. Met die muziekvereniging ondertekende Sint-Pieters-Herleving immers al enkele jaren terug een verbroederingspact. Ook Kunst en Arbeid had er veel voor over om er vandaag in Sint-Pieters-Kapelle bij te zijn. Het is trouwens voor dit optreden dat ze haar lenteconcert van dit jaar verplaatst hebben van zaterdag naar vrijdag. De dirigent Jos Vanbesien koos voor Rock ‘til you drip (Menno Bosgra) als eerste nummer.
Midden in de namiddag was het podium voorbehouden aan de buren. ’t Muziek onder de leiding van Diederik Deroeck koos als eerste nummer toepasselijk voor ‘Ouverture to a New Age’ (Jan de Haan). Samen met Sint-Pieters-Herleving en de Ware Broeders maakt ook ’t Muziek deel uit van het Herns muzieklandschap. ’t Muziek is evenwel veruit de jongste spruit van de drie. Jong betekent in dit geval heel zeker niet onervaren. Al in 2009 slaagden zij er in om nationaal vice-kampioen in eerste afdeling te worden en sindsdien deden ze dergelijke huzarenstukjes nog meermaals over.
De volgende in het rijtje was de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia Londerzeel met tubaïst Jan De Bondt als dirigent. Haast zo goed als 25 jaar hanteert Jan De Bondt het dirigeerstokje. Onder zijn leiding neemt de fanfare ook deel aan diverse kampioenschappen en gaat zij ook regelmatig huiswaarts met roemrijke prijzen. Als afsluiter werd gekozen voor Virtuosity (Kenny Baker) met Michaël Janquart als solist. Michaël is, net zoals alle Janquart-familieleden, geboren met de muziekmicrobe. Hij is 25 en sinds vorig jaar leerkracht koperinstrumenten aan de academie Muziek, Woord en Dans in zowel de afdeling Gooik als Herne.
Met de Brass Frends uit Lembeek werd de muzikale namiddag afgesloten. Brass Band Lembeek telt een 25-tal enthousiaste muzikanten die streven naar kwaliteit maar dan zonder afbreuk te doen aan het belangrijke sociale aspect van de vereniging. “We blijven ten slotte een groep vrienden”, laten ze horen aan al wie het wil. De band bestaat uitsluitend uit koperen blaasinstrumenten, aangevuld met slagwerk. Hun dirigent is Olivier Brichau. Het optreden werd doorspekt met solo’s van Gilles Herzeele, Stef Demaeseleer en Hugo Mathijsen.
De organisatoren hadden ook oog voor de kleinsten. Samen met Ellen Depouillon uit Ophasselt konden zij in het oude gemeentehuis hun eigen muziekinstrumenten in elkaar knutselen. Dat ging  dan ook regelmatig gepaard ging met de nodige decibels.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer + Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 19 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 17 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 14 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 13 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 09 mei 2020

archief