HERNE Kunst’Telt exposeert in de kerk van Kokejane

HERNE Kunst’Telt exposeert in de kerk van Kokejane

Herne_kunst_telt_2019___1_
HERNE Kunst’Telt exposeert in de kerk van Kokejane - Paul Beyl, Veronik De Bremaecker, Annemarie Decoster, Marie Josée Delhoux, Alain Fastenaekels, Hilde Maton, Monique Geeroms, Danny Goessens, Pascale Lissens, Carla Luyckx, Annie Raps, Agnes Van Der Goten, Anneliese Vandervelde, Patrick Van Eesbeek, Marleen De Marie, Christiane Van Israel, Françoise Vandenabeele en Maria Dhaeme © Deschuyffeleer
 
Herne_kunst_telt_2019___2_
HERNE Kunst’Telt exposeert in de kerk van Kokejane - © Deschuyffeleer
 
Herne_kunst_telt_2019___3_
HERNE Kunst’Telt exposeert in de kerk van Kokejane - © Deschuyffeleer
 
Herne_kunst_telt_2019___4_
HERNE Kunst’Telt exposeert in de kerk van Kokejane - © Deschuyffeleer
 
Herne_kunst_telt_2019___5_
HERNE Kunst’Telt exposeert in de kerk van Kokejane - © Deschuyffeleer
 
Herne_kunst_telt_2019___6_
HERNE Kunst’Telt exposeert in de kerk van Kokejane - © Deschuyffeleer
 
Herne_kunst_telt_2019___7_
HERNE Kunst’Telt exposeert in de kerk van Kokejane - © Deschuyffeleer
 
Herne_kunst_telt_2019___8_
HERNE Kunst’Telt exposeert in de kerk van Kokejane - Birgit Van der Haegen - © Deschuyffeleer
 

Ook nog vandaag, zondag 5 mei, stellen 18 hobby-kunstenaars van Herne Kunst'Telt in de kerk van Kokejane hun werken tentoon. Het gaat hier om schilderijen met acryl, aquarel en gemengde technieken en beeldhouwwerken in steen, klei en hout. Buitenbeentjes zijn onder meer sieraden en modieuze hoeden. De tentoonstelling is toegankelijk van 14 tot 18u.

Met een jaarlijkse tentoonstelling wil de vereniging enerzijds een ganse resem kunstenaars de gelegenheid bieden onderling te sympathiseren en gezamenlijk hun creaties aan een groot publiek voor te stellen en anderzijds kunstliefhebbers de kans bieden telkens recente werkstukken en kunstzinnige nieuwigheden van eigen bodem te (her)ontdekken.
Herne Kunst’Telt ligt aan de basis van een netwerk van hobby-kunstenaars uit Herne en ruime omgeving.  Samen willen zij de krachten bundelen om hun composities op regelmatige basis en op een ordentelijke en gestructureerde manier aan de buitenwereld te kunnen tonen. Gangmaker hierbij is Veerle Van der Steen.
De geëxposeerde werken zijn dan ook niet onder één noemer in te schalen en het is duidelijk dat de kunstenaars hun inspiratie uit de meest uiteenlopende onderwerpen halen. Dit komt dan naar voren in  verrassende vormen, kleuren en afbeeldingen.
De keuze van de kerk van Kokejane als locatie valt overigens zowel bij de exposanten als bij de bezoekers bijzonder in de smaak.
Wat houdt hen bezig en wat motiveert hen?
Eén van exposanten is Birgit Van der Haegen. Zij vertelt: “Al van kindsbeen hebben kleuren, tekenen en schilderen mij altijd al weten te boeien. In de aanloop naar mijn beroepsleven koos ik voor binnenhuisarchitectuur. Mijn studiekeuze was dan wel niet echt toegespitst op een kunstenaarsbestaan maar heeft toch ook als pijler het creatief omgaan met vormen en kleuren. In gans het schilderlandschap gaat mijn voorkeur naar schilderen met aquarel. Het is een heel expressief en levendig medium waar relatief weinig materiaal voor nodig is. Met aquarel speel je met water en pigment. Aquarelleren lijkt een gemakkelijke schildertechniek, toch is het de moeilijkste schildervorm. Het vereist immers veel concentratie en een trekzekere hand, vooral omdat fouten eigenlijk niet hersteld kunnen worden. Dit in tegenstelling tot olieverf waar men eenvoudig opnieuw een lichte kleur over een donkere kan zetten. Door de jaren heen verdiepte ik mij in technieken om zo tot een vrij eigen stijl te komen. Die stijl is er ook gekomen dankzij verschillende jaren opleiding die ik mocht genieten in de Westrand onder de deskundige leiding van kunstschilder Jacky Duyck”.
De overge deelnemende artiesten zijn Paul Beyl, Veronik De Bremaecker, Annemarie Decoster, Marie Josée Delhoux, Alain Fastenaekels, Hilde Maton, Monique Geeroms, Danny Goessens, Pascale Lissens, Carla Luyckx, Annie Raps, Agnes Van Der Goten, Anneliese Vandervelde, Patrick Van Eesbeek, Marleen De Marie, Christiane Van Israel, Françoise Vandenabeele en Maria Dhaemer
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 16 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 14 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 12 jan 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 30 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 26 dec 2019

archief