HERNE – Waanzinnig Weekend in Herfelingen wordt weerom één grote gezellige bedoening

HERNE – Waanzinnig Weekend in Herfelingen wordt weerom één grote gezellige bedoening

Ww_vrijdag
HERNE – Waanzinnig Weekend in Herfelingen wordt weerom één grote gezellige bedoening - Wat te doen op vrijdag? - Affiche
 
Ww_zaterdag
HERNE – Waanzinnig Weekend in Herfelingen wordt weerom één grote gezellige bedoening - Wat te doen op zaterdag? - Affiche
 
Ww_zondag
HERNE – Waanzinnig Weekend in Herfelingen wordt weerom één grote gezellige bedoening - Wat te doen op zondaqg? - Affiche
 
Wawe_beach_ww
HERNE – Waanzinnig Weekend in Herfelingen wordt weerom één grote gezellige bedoening - Wawe Beach Volley - Affiche
 

Tijdens het weekend van vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli wordt Herfelingen en dan vooral de omgeving van de feestweide in de Mollestraat opnieuw op stelten gezet met de nu toch al 21ste uitgave van Waanzinnig Weekend, het groots opgezet doch nog steeds immens populair driedaags feestgebeuren in de streek. Met het heropvissen van een truckshow doorheen het Pajottenland dienden de organisatoren wel enkele verschuivingen aan hun programma door te voeren. Geen nood echter, de grondpijlers blijven stevig verankerd en waarborgen ook deze keer flink wat leute, pret en verzet.

 

Kubusterras, rommelmarkt en mountainbike

 

Onder het motto 'Het gezelligste terras van Vlaanderen' wordt op vrijdagavond vanaf 17u alvast uitgepakt met een avondrommelmarkt en een kubusterras aan de ietwat hogerop ingeplante en naar de echtgenote Mayken van kunstschilder Pieter Bruegel de Oude genoemde landschapskubus naar een concept en een realisatie van de vzw (H)echt Herne. Door de noodzakelijke ruimte voor de truckshow op zaterdag verhuist de rommelmarkt, die de vorige edities steevast op zaterdagnamiddag werd opgezet, nu wel noodgedwongen ook naar vrijdagavond. Inschrijven voor die markt kan nog via de algemene website.

 

Het kubusterras en de rommelmarkt krijgen dezelfde avond vanaf 18u ook nog het gezelschap van de avondmountainbiketochten. De deelnemers krijgen daarbij tot zelfs in de late avondlijke en zelfs nachtelijke uren de keuze uit een tocht van 35 km of een rit van 46 km. Op een nieuw parcours doorheen Herne, Galmaarden en Gooik krijgen de bikers allicht ook de gelegenheid kennis te maken met de vier landschapskubussen, één in iedere woonkern, die door (H)echt Herne de afgelopen jaren werden ingeplant in het fraai heuvelachtig decor van het Groen Kwadrant. Er kan op voorhand ingeschreven worden via de algemene website.

 

Voor de sfeer op 'Het gezelligste terras van Vlaanderen' wordt die avond een beroep gedaan op de dweilorkesten D'Hopmaten en Die Verdammte Spielerei. Afgesloten wordt er met een optreden van Bram en Lennert. Foodtrucks, biertrucks en een wijn- en ginbar staan de ganse avond ter beschikking om de hongerigen te spijzen en de dorstigen te laven.

 

Truckshow en Eva zkt Adam

 

Zaterdagnamiddag eist de Pajotse truckshow, dit keer in de versie van Waanzinnig Weekend, de aandacht op. Ook dit nieuw gegeven vereist flink wat organisatorisch en coördinerend talent zonder daarbij ook nog het veiligheidsaspect uit het oog te verliezen. Er wordt verzameld tussen 12 en 14u. De rondrit start om 16u terwijl de prijsuitreiking voorzien wordt om 19u. Ook hier wordt een zomerterras opgezet met foodtrucks, streekbieren, springkastelen en live-muziek met Right & Left en Attic7. Meer info over onder meer de voorwaarden tot deelname en het inschrijven is terug te vinden op de algemene website.

 

De nacht wordt om 22u ingegaan met 'Eva zkt Adam' – Coyote Ugly style, een party voor singles en hun vrienden met dj Squirre en dj Bart Reeves. Kaarten kosten in voorverkoop 7€, aan de kassa 9€.

 

Motorrondrit, In de Goeden Tijd en Kinderdorp

 

Zondagmorgen dan start vanuit het Bavocentrum de 6de motorrondrit, een uitgepijlde rondrit van om en bij de 130 km. Inschrijven kan van 9 tot 13u en kost 6€ met gratis tombola inbegrepen. De trekking van die tombola vindt plaats om 17u. De route is terug te vinden op GPS via Routeyou/Waanzinnig Weekend 2019.

 

Om 10u45 is het dan tijd geblazen voor de misviering en de autowijding aan de feesttent, gevolgd door de traditionele barbecue. 'In de Goeden Tijd' start om 13u met sfeermuziek van Isidoor De Wilde en optredens van Dina Rodrigues, de Melando's, Zanger Bart, Yves Segers en Luc Steeno. In het waanzinnig kinderdorp dan weer vallen vanaf 14u optredens te noteren van Pipo en Pipette en verder zijn er ook nog het Poëtisch Kapsalon van Kip van Troje, een ballonnenplooier, een workshop van 't Vilthuis, springkastelen en grime.

 

Waanzinnig Weekend wordt naar jaarlijkse gewoonte afgesloten met de enige echte en onvervalste Schieve Fuif met db De Flippo's.

 

Beachvolleytoernooi aan 20ste editie toe

 

Nu toch al 20 jaar loopt het bijzonder succesrijk en niet te evenaren beachvolleytoernooi met Claudy Cuvelier als absolute draaischijf als een rode draad door het driedaags gebeuren. Er wordt telkens in twee groepen op twee terreinen gestart op vrijdag om 18u, op zaterdag om 11u en op zondag om 12u. Zoals de voorgaande jaren diende de inschrijving van de deelnemende ploegen vroegtijdig te worden afgesloten.

 

Informatie

Alle nuttige informatie over de verschillende activiteiten is terug te vinden op www.waanzinnigweekend.be en op www.wawebeach.be (uitsluitend beachvolley

 

TOEMAATJE: https://www.facebook.com/waanzinnigweekend/videos/2348111305400686/

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 jun 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jun 2020

archief