HERNE – Kokejane koerst zorgde voor een ganse dag wielerplezier

HERNE – Kokejane koerst zorgde voor een ganse dag wielerplezier

Koers_waod_kokejane_2019__1_
Kjell De Potter (Borsbeke) werd Belgisch kampioen in zijn reeks - Fot ingezonden
 
Koers_waod_kokejane_2019__2_
Winnaar Roeygens Pieterjan (Gent) - Foto ingezonden
 
Koers_waod_kokejane_2019__3_
HERNE – Kokejane koerst zorgde voor een ganse dag wielerplezier - © Deschuyffeleer
 
Koers_waod_kokejane_2019__4_
HERNE – Kokejane koerst zorgde voor een ganse dag wielerplezier - Aankomst dagwinnaar (1) en (2) Belgisch kampioen WAOD - © Deschuyffeleer
 
Koers_waod_kokejane_2019__5_
HERNE – Kokejane koerst zorgde voor een ganse dag wielerplezier - © Deschuyffeleer
 
Koers_waod_kokejane_2019__6_
HERNE – Kokejane koerst zorgde voor een ganse dag wielerplezier - © Deschuyffeleer
 
Koers_waod_kokejane_2019__7_
Podium 50+ WAOD Kokejane - Foto ingezonden
 
Koers_waod_kokejane_2019__8_
Podium 505 WAOD Kokejane - Foto ingezonden
 
Koers_waod_kokejane_2019__9_
Podium 65+ WAOD Kokejane - Foto ingezonden
 
Koers_waod_kokejane_2019__10_
HERNE – Kokejane koerst zorgde voor een ganse dag wielerplezier - Foto ingezonden
 
Koers_waod_kokejane_2019__11_
HERNE – Kokejane koerst zorgde voor een ganse dag wielerplezier - Foto ingezonden
 
Koers_waod_kokejane_2019__11a_
HERNE – Kokejane koerst zorgde voor een ganse dag wielerplezier - Jos Maes - Foto ingezonden
 
Koers_waod_kokejane_2019__12_
HERNE – Kokejane koerst zorgde voor een ganse dag wielerplezier - Jos Maes en Denis Deneulin - © Deschuyffeleer
 

Met in totaal, gespreid over de vier wedstrijden, 161 deelnemers aan de start mochten de organisatoren van 'Kokejane koerst' zich best in de handen wrijven. Toevallig op de Nationale Feestdag golden die wedstrijden tevens als Belgische kampioenschappen voor de renners van de Wielerbond Openbare Diensten (WAOD). Door de samenwerking met Cycling Vlaanderen mochten ook renners met een vergunning van die bond zich aanmelden om deel te nemen. Meerdere renners zagen zich na afloop van hun wedstrijd wel onderworpen aan een dopingcontrole.

Het Happy Be Cycling Team met Denis Deneulin, Marie-Paule Devos en Jos Maes van het gelijknamig carrosseriebedrijf aan de steenweg Asse zorgden de ganse namiddag door voor een vlekkeloos verloop van de verschillende wedstrijden. Maar ook voor de politiemensen en de seingevers die instonden voor de veiligheid op het parcours werd het alleszins een lange bedoening. Gelukkig waren de weergoden niet nukkig en overgoten zij het gebeuren met een lekker zonnetje zonder dat de temperatuur al te hoog te laten oplopen.
 
Belgisch kampioen WAOD
 
De renners kregen een afdoend selectief parcours voor de wielen geschoven. Vooral de herhaalde beklimmingen in de Moerstraat en in de Waardestraat kropen bij velen in de kuiten. De winnaars in de verschillende wedstrijden en leeftijdscategorieën waren André Bultinck (Adegem) bij de D2, Dirk Van Hove (Willebroek) bij de D1, Frank Suys (Temse) bij de C2, Koen De Bosscher (Kalken) bij de C1, Guy Smet (Kruibeke), tot voor kort ook nog een gerenommeerde zegekaper bij de elite zonder contract in de schoot van Cycling Vlaanderen, bij de B en ten slotte Roeygens Pieterjan (Gent) bij de A. Het nummer 109 Kjell De Potter (Borsbeke)  werd echter Belgisch kampioen in zijn reeks omdat de winnaar van de wedstrijd met een dagvergunning reed en dus geen vergunninghouder WAOD was. Kjelle is geen onbekende in Kokejane. Hij was ook al de winnaar in 2018. Thomas De Troch uit Galmaarden werd achtste.
 
Co-organisator Jos Maes nam deel aan de wedstrijd bij de D1 toch de talrijke organisatorische beslommeringen van het laatste ogenblik maakte dat hij zich niet kon rangschikken bij de eerste 10 renners.
 
De lokale wedstrijdcoördinator Denis Deneulin was alleszins best tevreden na afloop: “Naast het aanbrengen van het wedstrijdplezier voor de renners en het meebeleven van een sportieve namiddag voor de supporters zijn wij er ook deze keer in geslaagd Kokejane als gehucht van Herne in de kijker te stellen. Tevens was onze koers opnieuw ook een gelegenheid om de inwoners van het gehucht naar buiten te lokken en de sociale banden met elkaar te verstevigen”. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 jun 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jun 2020

archief