HERNE is ook een “Straffe Streekgemeente”

C21

HERNE is ook een “Straffe Streekgemeente”

Overhandiging_pakket
Uit de handen van Paul Vleminckx, voorzitter vzw Streekproducten en Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme en landbouw, mocht Annelies Desmet voor Herne het label en een streekpakket als waardering voor de inzet ontvangen. - Foto Doom.
 
Streekproducten_groep
Foto Doom.
 

Vorig jaar riepen de provincie Vlaams-Brabant en de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant de “Straffe Streek Gemeente-actie” in het leven om de streekproducten te promoten, de lokale en regionale economie en werkgelegenheid te ondersteunen en zo ook de streekidentiteit te versterken. Intussen heeft Herne samen met 21 gemeenten uit de Groene Gordel zijnde het Pajottenland, de Zennevallei en het Dijleland en 18 gemeenten uit het Hageland het samenwerkingsakkoord  “Straffe Streek Gemeente” ondertekend.

Uit de handen van Paul Vleminckx, voorzitter vzw Streekproducten  en  Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme en landbouw, mocht Annelies Desmet voor Herne het label en een streekpakket als waardering voor de inzet ontvangen.

Met de ondertekening engageert Herne zich om een streekproductenbeleid te voeren en daarbij jaarlijks voor 500 euro streekproducten aan te kopen en ze aan te bieden bij officiële aangelegenheden.

Zo gebeurde vorige zaterdag reeds op de opening van het jeugdhuis.  De volgende activiteit waar de Straffe Streekproducten in de belangstelling zullen gezet worden is de dag van de kijker van RingTV op zondag 24 mei. Herne heeft reeds een streekproductenhoekje in de Primawinkel en er staat een vitrinekast in de inkomhall van het gemeentehuis. In oktober, de Fair Trademaand, zullen een aantal activiteiten georganiseerd worden waarbij “Straffe Streek” zal gepromoot worden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Doom
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief