HERNE – Kunstpromotend volksfeest rond Bruegel

HERNE – Kunstpromotend volksfeest rond Bruegel

Affiche_herne_bruegelt
HERNE – Kunstpromotend volksfeest rond Bruegel - Affiche
 

In het vaarwater van het bruegeljaar organiseert Herne Kunst'Telt, de plaatselijke kunstenaarsvereniging rond voorzitter Veerle Van der Steen, op zaterdag 14 en zondag 15 september het evenement Herne Bruegel't in het Dominicanessenklooster. Met de financiële steun van CERA willen de organisatoren een leuk volksfeest bouwen en een thematentoonstelling rond Bruegel opzetten.

Bruegel inspireert
 
Onder de slogan 'Bruegel meets Herne Kunst'Telt' lieten 14 kunstenaars van Herne Kunst'Telt zelf en 16 gastkunstenaars zich inspireren door de werken van de 'Meester'. Onder verschillende vormen geven zij daarbij tijdens een tentoonstelling rond het thema Bruegel met eigen werken hun kunstzinnige interpretatie en hun creatief kunnen ervan weer. De tentoonstelling is zowel op zaterdag als op zondag toegankelijk.
 
De deelnemende kunstenaars van Herne Kunst'telt zijn Paul Beyl, Françoise Vandenabeele, Monique Geeroms, Veronik Debremaeker, Hilde Maton, Patrick Van Eesbeek, Patrick Jacquemijns, Christiane Van Israël, Liliane Van der Elst, Anny Raps, Danny Goessens, Sigrid Rawoe, Agnes Van der Goten en Pascale Lissens.
 
Van buiten de Hernse kunstenaarsvereniging zijn het dan Luc Roobaert, Marianne Ronsijn, Rita Thewissen, Jan Van Overwaele, Sonja Segers, Frank D'hondt, Regina Verbrugge, Claudy Cuvelier, Marleen De Marie, Max Van Hemel, An Suys, Richard Walgraven, Patricia Zoethaert, Josette Deboyer, Freddy Devits en Anouk Verheyleweghen die hun bijdrage tentoonstellen.
 
Workshops
 
Uitsluitend op zaterdag kan er ook ingepikt worden op een resem creatieve workshops die doorgaan rond onder meer acrylgieten, handletteren en diamond painting, klei voor kids en keramiekatelier De anderen workshops gaan niet door wegens onvoldoende inschrijvingen. Om deel te nemen aan de workshops en zich van een plaatsje te verzekeren is het wel aangewezen vooraf contact te leggen met de organisatoren. Voor de kinderen is er een reuze springkasteel en grime.
 
KOKhER
 
Zaterdagavond om 19u staat er alvast ook een optreden van KOKhER op het programma.
 
Een volksfeest à la Bruegel kan uiteraard niet zonder lekkere hapjes met onder meer varken aan 't spit en frisse drankjes. En de kids wacht alleszins ook een reuze springkasteel.
 
Van de gelegenheid wordt ook gebruik gemaakt om de bezoekers voor Kom op tegen Kanker azaleaplantjes te koop aan te bieden.
 
Onder de deelnemers aan de workshops wordt ook een bon van 50€ verloot die dan recht geeft op deelname aan één van de workshops die Herne Kunst'telt in het najaar nog organiseert.
 
Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële inbreng van de coöperatie Cera, die eind vorig jaar tijdens haar regionale adviesraad Pajottenland in Liedekerke, onder meer Herne Kunst'Telt voor het thans op stapel staand maatschappelijk project 2.500€ steun toebedeelde.
 
Alle detailinformatie over het gebeuren is terug te vinden op https://hernekunsttelt.weebly.com .   
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 08 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 07 dec 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 07 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 05 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 05 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 05 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2019

archief