HERNE – Sloop van de Fondatelgebouwen is gestart

HERNE – Sloop van de Fondatelgebouwen is gestart

1_sloop_fondatel__5_
HERNE – Sloop van de Fondatelgebouwen is gestart - © deschuyffeleer
 
Sloop_fondatel__2_
HERNE – Sloop van de Fondatelgebouwen is gestart - © deschuyffeleer
 
Sloop_fondatel__3_
HERNE – Sloop van de Fondatelgebouwen is gestart - © deschuyffeleer
 
Sloop_fondatel__4_
HERNE – Sloop van de Fondatelgebouwen is gestart - © deschuyffeleer
 

Er komt nu toch ook daadwerkelijk schot in de herbestemming van de Fondatelsite aan het station. De holding Bremhove nv, de investeringsgroep van ondernemer en huidig eigenaar Joris Ide, is er gestart met de sloopwerken van de gebouwen. De buurtbewoners kregen alvast een bericht in de bus waarin het verloop van de werkzaamheden wordt geschetst en de getroffen maatregelen op een rijtje worden gezet. Mettertijd wordt de site omgevormd tot een residentieel kwartier met een honderdtal nieuwe woongelegenheden onder verschillende gedaantes. Als alles verloopt zoals voorzien zouden de sloopwerken over twee maanden beëindigd moeten zijn.

Zo weinig mogelijk hinder
Om de impact van de werken in tijd beperkt te houden werd er gestart langs de kant van de Frans Minnaertstraat om zo dan verder op te schuiven naar de kant van de Lorengdreef. De sparren, bomen en betonafsluitingen langs de perceelsgrenzen met de buren worden slechts op het einde van de sloop verwijderd. Zo kunnen zij tijdens de werkzaamheden nog als afscherming gebruikt worden. Dit zorgt er eveneens voor dat de stofhinder tot een minimum beperkt wordt.
Na de sloop wordt er dan overgegaan tot het saneren van de grond, de aanleg van de infrastructuur en de realisatie van het park met Finse looppiste. Die werken volgen elkaar op om de hinder minimaal te houden. De oplevering van alle aanlegwerken is voorzien in de periode april/mei toekomend jaar.
Correcte asbestverwijdering
“De asbestverwijdering binnen de site wordt uitgevoerd door een erkende gekwalificeerde firma volgens de wettelijke procedures en met het afleveren van de benodigde attesten. Daarbovenop wordt die asbestverwijdering opgevolgd door een erkend labo. Zij garanderen geen gevaar voor de volksgezondheid. Het is dan ook niet nodig ramen en deuren gesloten te houden tijdens de sloopwerkzaamheden”, deelt het bedrijf in de brief aan de buurtbewoners ook nog mee.
“Buurtbewoners die eventueel door de werken aantoonbare schade zouden lijden kunnen steeds bij ons terecht via projectherne@fondatel.com . Dit is zowel voor de betrokkenen als voor ons de snelste en de meest efficiënte manier om met elkaar te communiceren”, zegt Jasper Caerels voor Bremhove nv.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 19 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 17 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 14 mei 2020

archief