HERNE – Het wordt nog een druk najaar in kunstoase Art Valley

HERNE – Het wordt nog een druk najaar in kunstoase Art Valley

Art_valley_gaat_de_winter_in__2019__5_
HERNE – Het wordt nog een druk najaar in kunstoase Art Valley - © Deschuyffeleer
 
Art_valley_gaat_de_winter_in__2019__1_
HERNE – Het wordt nog een druk najaar in kunstoase Art Valley - © Deschuyffeleer
 
Art_valley_gaat_de_winter_in__2019__2_
HERNE – Het wordt nog een druk najaar in kunstoase Art Valley - © Deschuyffeleer
 
Art_valley_gaat_de_winter_in__2019__3_
HERNE – Het wordt nog een druk najaar in kunstoase Art Valley - © Deschuyffeleer
 
Art_valley_gaat_de_winter_in__2019__4_
HERNE – Het wordt nog een druk najaar in kunstoase Art Valley - © Deschuyffeleer
 
Art_valley_gaat_de_winter_in__2019__1_
HERNE – Het wordt nog een druk najaar in kunstoase Art Valley - © Deschuyffeleer
 

Zelfs met het vallen van de bladeren komt er nog geen einde aan de tentoonstellingen in het gastvrij kunstcentrum Art Valley in de Heydestraat in Sint-Pieters-Kapelle. Integendeel. De permanente tentoonstelling in de beeldentuin loopt nog door tot eind oktober. En in de galerie kunnen bezoekers nog terecht voor drie bijzonder waardevolle expo's. Verder blijven ook de workshops onder de leiding van de eigenaars Joëlle Van Oers en Johan Laurent nog doorgaan. Beide kunstliefhebbers willen met hun projecten kunst in al haar vormen meer onder de aandacht van het breed publiek brengen ook in het Pajottenland en in het aangrenzende Pays des Collines.

Meeting with Natural Beauty
 
Momenteel en dit nog tot en met zondag 20 oktober ontvangt de galerie Loes Knoben en Philippe Kesseler. “Die uitzonderlijke tentoonstelling kreeg de titel 'Meeting with Natural Beauty”, onthult Joëlle. “Beiden laten zich immers inspireren door de natuur en verwerken dit dan ook in hun werken. Toevallig valt het afsluiten van de tentoonstelling samen met de opendeurdag van de Hernse middenstand, waaraan ook Art Valley deelneemt. De bezoekers mogen zich die dag dan ook verwachten aan een ontvangst met een drankje. Tevens kan er dan ook deelgenomen worden aan een workshop rond gelatinedruk in het atelier waarvoor er trouwens nog plaatsen beschikbaar zijn”. 
 
In de bronzen beelden van Loes Knoben zijn natuurlijke materialen steevast het uitgangspunt. Altijd is zij op zoek naar hout, takken en schors, verweerd door weer en wind. Hierin zoekt zij dan naar kracht, ritme en evenwicht. Van hieruit vertrekkend ontstaan dan als een ontdekkingstocht haar beelden. Door Philippe Kesseler dan weer wordt er meer dan geschilderd. Er wordt geëtst, geschraapt en gekrast zoals er zo vele donkere littekens zijn in het leven. Is dit om het kunstmatige van het lezen te ontkennen en de blik aan te moedigen open of eerder louter 'toekijkend' te zijn?
 
Cynthia Evers en Marc Roos
 
Van zaterdag 26 oktober tot en met zondag 24 november is het de beurt aan Cynthia Evers en Marc Roos om hun werken tentoon te stellen in de galerie. De schilderijen van Cynthia Evers vermengen het zwart met het wit zoals ook in het dagelijks leven vreugden en bekommernissen zich met elkaar vermengen. Het zijn dan ook anonieme portretten die de kunstenares waarheidsgetrouw en uiterst gevoelig op doek vastlegt. Het werk van Marc Roos dan weer mag alleszins vrij divers genoemd worden. Het evolueerde door de jaren heen van functionele gebruikskeramiek naar decoratieve kunstobjecten met een hoge afwerkingsgraad. Zijn huidige werken zijn het resultaat van een zelfkritische zoektocht waarbij elke creatie laag per laag en bijzonder gevoelsmatig wordt opgebouwd. De vernissage van die tentoonstelling vindt plaats op zondag 27 oktober.
 
Lebuïn D'Haese
 
Het expojaar in de galerie wordt afgesloten met een solo expo van Lebuïn D'Haese met tekeningen, brons en keramiek. Die tentoonstelling loopt van zaterdag 30 november tot en met zondag 22 december. ”Na die expo gaan wij in wintermodus om dan in maart toekomend jaar opnieuw te pakken met een mooi lenteprogramma”, aldus de immer geestdriftige en blijgezinde Joëlle.
 
Beeldentuin
 
De permanente tentoonstelling in de beeldentuin loopt door tot en met zondag 27 oktober. De prachtige tuin pronkt daarbij met werken van 14 kunstenaars. Dat zijn dan Sebastiaan Coppens, Lebuïn D'Haese, Andy Gobeyn, Kaatje Grauls, Raph Janssen, Bénédicte Maréchal, Stacy Ons, Els Pleysier, Louise Renaud, Véronique Roland, Jeannine Rosseel, Maarten Vaessen, Liliane Van der Elst en Bea Willems.
 
Workshops
 
Elke 2de zondag van de maand blijft Joëlle in haar ateliers ook workshops in experimenteel schilderen opzetten. Mits voorafgaande aanmelding zijn die workshops overigens voor iedereen toegankelijk.
 
Bezoekuren
 
De tentoonstellingen zowel in de galerie als in de beeldentuin zijn ieder weekend in principe toegankelijk voor het publiek op zaterdag van 16u tot 19u en op zondag van 14u tot 18u.
 
Alle info op www.artvalley.be .  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 jun 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jun 2020

archief