Bloedgevers HERNE in de bres voor het aanvullen van bloedvoorraad

Bloedgevers HERNE in de bres voor het aanvullen van bloedvoorraad

Bloedgeven_herne_okt_2019
Bloedgevers HERNE in de bres voor het aanvullen van bloedvoorraad - © Deschuyffeleer
 

Het Rode Kruis trekt aan de alarmbel. Het vraagt iedereen om dringend bloed te doneren want de voorraad bloed is bijzonder klein op dit moment. Ook de Vrijwillige Bloedgevers van Herne zetten zich in om mee een halt toe te roepen aan deze noodtoestand. Daarvoor zetten zij zich nu DONDERDAG 10 OKTOBER extra in voor hun vierde bloedinzameling van het jaar. Deze gaat naar gewoonte door in het Dominicanessenklooster H. Geeststraat, 22-24 Herne. De inzameling loopt van 18 tot 21 uur.

Er is alsnog geen tekort maar bij de bloedgroepen AB negatief en O positief dreigt de situatie wel penibel te worden. Tijdens de afgelopen zomermaanden is het Rode Kruis er in geslaagd om de bloedvoorraad op peil te houden. De dip die toen verwacht werd, heeft zich inmiddels evenwel verplaatst naar het najaar.
 
“Wij staan er niet vaak bij stil hoe belangrijk bloed voor een mens wel is”, is het uitgangspunt van secretaris Etienne Van Schandevijl. “De meeste mensen vinden het maar logisch dat het zomaar voorradig is. Uiteindelijk is dat niet zo! Er gaat veel werk en moeite aan vooraf en dankzij de onbaatzuchtige inzet van vele trouwe donoren worden dagelijks levens gered. Iedere zomer is er een tekort aan bloed, daarom dan ook deze oproep om zeker bloed te komen geven” De nieuwe bloedgevers dienen zich wel te voorzien van hun identiteitskaart.
 
De Vriendenkring staat alleszins zoals steeds klaar met een lekker hapje, een versterkend drankje en een klein doch bijzonder welgemeend bedankje.
 
Info: Etienne Van Schandevijl 054/30.03.23
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Christian Menschaert/Godelieve Deschuyffeleer | 03 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 02 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 31 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 26 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 26 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 24 jan 2020

archief