HERNE – Met Bruegel als inspiratie brengt Balvokal het concert Stemmen uit het doek

HERNE – Met Bruegel als inspiratie brengt Balvokal het concert Stemmen uit het doek

Stemmen_uit_het_doek
HERNE – Met Bruegel als inspiratie brengt Balvokal het concert Stemmen uit het doek - Affiche
 

Toekomende week woensdag 16 oktober treedt de groep Balvokal op in de gemeentelijke feestzaal in Sint-Pieters-Kapelle. Naar aanleiding van het herdenken van het 450-jarig overlijden van Bruegel brengt het vokaal ensemble er dan het concert 'Stemmen uit het doek', een gezongen zoektocht door de werken van de grote schilder.

De vijf zangers van Balvokal, in feite een folkorkest maar dan zonder instrumenten, raakten op hun artistieke zwerftochten gefascineerd door het gedetailleerde teken- en schilderwerk van Pieter Bruegel de Oude. Dit jaar is het allicht 450 jaar geleden dat de grote meester zijn laatste wandeling in het Pajottenland maakte.

Daarom trekken nu nog de zangers van Balvokal a capellagewijs, maar met audiovisueel materiaal, de baan op om het publiek onder te dompelen in de mysterieuze wereld van Brabant en Vlaanderen in de renaissance. Een wetenschappelijke analyse van historische feiten of tekentechnieken staat hierbij niet op het programma. Wel wordt het publiek met animaties van tekeningen en schilderijen van de meester als leidraad gedurende 75 minuten op sleeptouw genomen tussen de pennetrekken en de verfvlekken van meer dan 450 jaar geleden. Zo geven zij dan de personages op het papier en op het doek een stem en laten ze de tot-mens-geworden-verfklieders hun gevoelens en ideeën weerklinken.
 
De inkom bedraagt 16€. Tickets dienen wel vooraf gereserveerd via www.herne.be onder GC Herne. Meer info bij de gemeentelijke cultuurdienst op 02/397.11.60 of via tineke.moonens@herne.be .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 19 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 17 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 14 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 13 mei 2020

archief