HERNE – Cycling Draisineken aan 6de editie Herfstmountainbiketochten en -wegrit toe

HERNE – Cycling Draisineken aan 6de editie Herfstmountainbiketochten en -wegrit toe

Aankondiging_mtb_okt_19
HERNE – Cycling Draisineken aan 6de editie Herfstmountainbiketochten en -wegrit toe - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 20 oktober nodigt fietsclub Cycling Draisineken vanuit de sporthal Hernekouter opnieuw alle mountainbikers en wielertoeristen uit op de 6de editie van hun Herfsttochten. Naast de mtb-tochten staat er ook een wegrit op het programma. Zowel de tochten als de wegrit komen in aanmerking voor de Trofee Het Laatste Nieuws van de Vlaamse Bond voor Rijwieltoerisme. Vorig jaar was Remco Evenpoel één van de haast 900 deelnemers. Reikhalzend en boordevol verwachting kijken de organisatoren dan ook nu al uit of de beloftevolle streekrenner zich ook deze keer weer in het deelnemersveld zal ophouden.

Sportieve en faire uitdaging
 
De mountainbikers krijgen ofwel een parcours van 30 km of van 45 km voor de wielen geschoven. Die parcours zijn ook voor deze editie ontsproten in het brein van parcoursbouwer Maxime Cobbaert. Wie zijn reputatie kent weet dat het opnieuw pittig maar bijzonder fair mountainbiken wordt in het prachtig ongerept natuurlijk decor in en rond het Groene Kwadrant dat Herne wel degelijk uitmaakt in het zuidwestelijk gedeelte van het Pajottenland. Hier en daar wordt er ook wel eens vrijblijvend geflirt met het aanpalend Oost-Vlaams grensgebied. Op de flanken van de Bosberg en de Congoberg krijgen de deelnemers alvast zo de kans, naast de inspanningen, ook nog eens voluit te genieten van de heerlijke vergezichten. Zoals steeds bevatten de parcours ook nu weer nog nooit eerder verkende singletracks en korte nijdige klimmetjes die Maxime in al zijn ijver naar originaliteit heeft weten te ontdekken en zo dan ook mee het sportieve plaatje vervolledigen.
 
Kidstour
 
Voor de kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar dan weer wordt ook dit jaar een mtb-kidstour van 15 km opgezet op een voor hen ideaal parcours. Zij vertrekken om 10u in groep. 

Voor de wielertoeristen bedraagt de afstand van de wegrit 50 km.

Behalve de kidstour die in groep start om 10u stipt kunnen zowel de mountainbikers als de wielertoeristen vrij starten tussen 8u en 11u.
 
De organisatoren, die graag het deelnemersveld de kaap van 1000 zouden willen zien halen, staan ook deze keer op de parcours in voor deugddoende bevoorradingen en een degelijk functionerende pechdienst. Daarnaast zijn er ook de gebruikelijke ingrediënten voor een gezellige après-bike met een body- en bike-wash, een bewaakte fietsenstalling en uiteraard ook een versterkend en/of verfrissend hapje-tapje.
 
Meer info via/op:  draisineken@gmail.com - 0476/21.05.45 (Luc Roosens) -  Facebook en deze  web- pagina.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 jun 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jun 2020

archief