HERNE - Opendeur stimuleert samenhorigheid van de middenstand

C21

HERNE - Opendeur stimuleert samenhorigheid van de middenstand

Herne_opendeurt
HERNE - Opendeur stimuleert samenhorigheid van de middenstand - © Deschuyffeleer
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
91
 
92
 
93
 
94
 

Ook dit jaar stond de derde zondag van oktober in het teken van de opendeur van de plaatselijke middenstand. Geruggensteund en gestimuleerd door het gemeentebestuur zetten 13 handelszaken dan ook hun deuren letterlijk en vooral figuurlijk open voor het publiek. Ook deze keer ging de actie gepaard met tal van promoties, demonstraties, kortingen, hapje tapje, nieuwigheden en degustaties De meeste deelnemers kregen dan ook tal van bezoekers over de drempel. Wie echter helemaal niets van zich liet zien was het najaarszonnetje. Zij maakte plaats voor een vrij sombere en regenachtige dag.

Zoals ook de vorige jaren wapperden de Hernse groene en witte ballonnen als teken van welkom. Dat was het geval bij Fietsen Roossens (Ninoofsesteenweg 9, Herne),  het Vilthuis (Steenweg Asse 47, Herne), Bakkerij Dehaen/De Muylder (Steenweg op Asse 51, Kokejane), Choconelly (Ninoofsesteenweg 5, Herne), d'Erfzonde (Steenweg op Asse 40, Herne), Electro Service Timmermans (Heldenplein 3a, Herne), Frans Vanden Bosch (Tweekapellenstraat 11, Herfelingen, Laurentia  (Centrum 3, Herne), Terlindenhof (Terlindenstraat 13, Herfelingen) en Wijnhuis Sterckx (Lorengdreef 8, Herne). Als nieuwkomers mochten Art Valley (Heydestraat 6, 1541 Sint-Pieters-Kapelle) evenals Catering Verootje en Crystal Stick met standplaats bij Laurentia  het rijtje vervolledigen.
Bij de meeste deelnemers werd de opendeur met veel zorg voorbereid om het de klanten zo aangenaam mogelijk te maken. Opendeur staat immers ook voor kennismaken, ontdekken, informeren en extra-voordelen. Bij wijnhuis Sterckx werd zelfs de rode loper uitgerold.
Ook schepen Lieven Snoeks bracht elke deelnemer een bezoek: “Vanuit het gemeentebestuur houden wij er aan onze middenstanders nog meer te stimuleren aan de actie deel te nemen en hen te overtuigen dat de gemeentelijke opendeur een vrijgeleide kan zijn naar een grotere samenhorigheid”.
Bij de deelnemers werd navraag gedaan over het waarom zij deelnamen aan de opendeur. Uit hun diverse antwoorden werd volgende top-10 gedistilleerd:
  1. Door mee te doen aan de gemeentelijke opendeur maken we duidelijk dat wij fier zijn op onze gemeente.
  2. Een wederkerig gebeuren telkens op derde zondag van oktober: wij horen er graag bij.
  3. Samen zijn we sterker, een collectief gevoel dat ons ook onderling als partner van een gemeenschap groter maakt.
  4. Een mogelijkheid om er een exclusief verkoopmoment van te maken met extra voordelen.
  5. Ook als kleinere handelszaak kom ik zo aan de bak.
  6. Gezien een bezoek ook een loutere kennismaking kan inhouden wordt de drempelvrees  weggewerkt.
  7. Vele bezoekers maken er een daguitstap van hetgeen dan ook een gezellige sfeer met zich meebrengt.
  8. De kost van de publiciteit is veel kleiner dan indien onze zaak een opendeurdag op z’n eentje moest organiseren.
  9. Wij ervaren de opendeur als een opportuniteit om ook nieuwe mensen te ontmoeten en zo ons klantenbestand aan te vullen.
  10. Een opendeur is een enige manier om lokaal en korte keten te promoten.

Hier en daar viel onder de bezoekers wel op te vangen dat het hen niet zo duidelijk is waar precies de verschillen liggen tussen de organisatie van Herne opendeurt en de organisaties van de Verenigde Handelaars. Zij vragen zich dan ook af waarom die organisaties niet onder éénzelfde vlag zouden kunnen gebeuren.   

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief