Trick or Treat ook in opmars in HERNE

Trick or Treat ook in opmars in HERNE

Trick_or_treat_2019__2_
Trick or Treat ook in opmars in HERNE - © Deschuyffeleer
 
Trick_or_treat_2019__1_
Trick or Treat ook in opmars in HERNE - © Deschuyffeleer
 
Trick_or_treat_2019__5_
Trick or Treat ook in opmars in HERNE - © Deschuyffeleer
 
Trick_or_treat_2019__7_
Trick or Treat ook in opmars in HERNE - Brent Roobaert en Jolien Schoonooghe - © Deschuyffeleer
 
Trick_or_treat_2019__8_
Trick or Treat ook in opmars in HERNE - © Deschuyffeleer
 
Trick_or_treat_2019__9_
Trick or Treat ook in opmars in HERNE - Ook de nieuwkomers Ellen en Andy droegen hun steentje bij. Zij zorgden voor borden ten voordele van meer veiligheid - © Deschuyffeleer
 

De kinderen van de Breemstraat en van de Hogekeerstraat verzamelden op de vooravond van Allerheiligen aan het station om vandaar, naar Amerikaanse traditie, de bewoners te trakteren op een ‘Trick or Treat’. Het initiatief ging uit van het buurtcomité met Brent Roobaert in het voortouw. Dat comité nam ook al vorig jaar deel aan de gemeentelijke actie om met hun buitenversieringen een warme kerstsfeer op te wekken. Tevens zette het in augustus ook nog een heus straatfeest op poten.

In de aanloop naar de Trick or Treat-tocht kregen de buurtbewoners een briefje aangereikt waarop niet alleen de tocht werd aangekondigd maar waarbij ook iedereen werd aangemoedigd om via het aanplakken van een kenteken op de voordeur kenbaar te maken dat zij het initiatief gunstig gezind waren, het bezoek van de deelnemers op prijs stelden en daar ook wat snoep veil voor hadden. Donderdagavond ging het gezelschap van een tiental kinderen en hun begeleiders dan ook op stap en belden zij her en der aan met de boodschap ‘Trick or Treat’. Als afsluiter werd iedereen nadien ten huize van Brent en partner Jolien Schoonooghe getrakteerd op een pompoensoepje.
Brent Roobaert: “Een 10-tal locaties gingen op het verzoek in. Dat is nog niet heel veel maar we zijn er van overtuigd dat ons initiatief de komende jaren kan en zal groeien”.
De vooravond van 1 november (Allerheiligen) is het Halloween. Dan gaan vooral in Ierland, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Canada miljoenen kinderen de deuren af met de  trick-or-treat-roep  (snoep of er zal je wat gebeuren). Hoewel de feestdag tegenwoordig vooral een seculiere aangelegenheid is, kent Halloween Keltische en christelijke invloeden uit vele eeuwen terug. Halloween is voortgekomen uit het Keltische feest Samhain waarvan de roots in Ierland ligt. Het was destijds één van de vier belangrijkste Keltische feesten. Die dag eindigde het oogstseizoen en begon de winter. Met de oogst in de graanschuur en het vee in de stal was het dan tijd voor een feest.
Dat Halloween ook de laatste decennia in Vlaanderen aan populariteit wint staat buiten kijf. Het naamwoord Halloween is een verbastering van All Hallows’ Evening, de avond vóór Allerheiligen.  Vandaag is het vooral een gebeuren waarbij én kinderen én volwassenen voer vinden in lugubere kostuums en uitgeholde pompoenen. Nu komt daar ook nog de Trick-or-Track zich bij aansluiten.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 nov 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 sep 2020

archief