HERNE - Lenteconcert van De Ware Broeders

C21

HERNE - Lenteconcert van De Ware Broeders

Editiepajot_dwb_herfelingen_foto_s_deschuyffeleer1__30_
Koninklijke fanfare De Ware Broeders Herfelingen - Lenteconcert - Foto's: Deschuyffeleer.
 
Editiepajot_dwb_herfelingen_foto_s_deschuyffeleer__34_
Editiepajot_dwb_herfelingen_foto_s_deschuyffeleer__8_
Editiepajot_dwb_herfelingen_foto_s_deschuyffeleer__7_
 
Editiepajot_dwb_herfelingen_foto_s_deschuyffeleer__24_
Editiepajot_dwb_herfelingen_foto_s_deschuyffeleer__14_
Editiepajot_dwb_herfelingen_foto_s_deschuyffeleer__33_

Een fanfare van groot formaat, dat mag de conclusie zijn na het beluisteren van het lenteconcert van de Koninklijke fanfare “De Ware Broeders” in de Sint-Niklaaskerk in Herfelingen. De originaliteit en de grote muzikaliteit van jonge en minder jonge muzikanten oogstten dan ook grote waardering van het talrijk opgekomen publiek.

Van de Koninklijke fanfare De Ware Broeders is al enige jaren bekend dat de organisatoren altijd weer een origineel programma weten samen te stellen.  Voor het lenteconcert 2009 werd geopteerd voor het thema “Stermuzikant, Stersolist - Solisten van eigen bodem”. Het concert werd geopend door een dertigtal Jonge Ware Broeders met in hun kielzog de jongens en meisjes van de notenleer- en samenspelklassen die ondermeer zorgden voor het Mega Mindy gehalte. Voor sommigen onder hen was het hun eerste openbaar optreden. Het was een lust om te zien hoe deze jonge muzikanten genoten van hun werk..Onder de deskundige leiding en begeleiding van dirigent Rudy Sterckx werd Fascinating Drums, One Voice en het alom bekende Carnaval of Venice gebracht als was het een fluitje van een cent.

Na een podiumwissel was het aan de “oudere gevestigde waarden” om al even geconcentreerd technische en lastige passages onder de leiding van dirigent Jeroen Hofmans te berde te brengen. Prachtige solo’s op trompet, sax, euphonium, trombone, klarinet, fluit, slagwerk en xylofoon wisten de kijk- en luisteraars meer dan te beroeren. The Swan on the Hill was de afsluiter van een mooi en verrassend voorjaarsconcert.

Voor de presentatie werd een beroep gedaan op TV-presentatrice Goedele Van Ruysevelt die zorgde voor een perfecte voorstelling. Daarenboven was zij ook nog een streling voor het oog.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief