HERNE - Chiro 75 jaar - Olé!

C21

HERNE - Chiro 75 jaar - Olé!

Editiepajot_chiro_herne__foto_deschuyffeleer
Bert Floryn en Lode Vanholder van Rif Raf Kokejane. Foto Deschuyffeleer.
 
Editiepajot_chiro_herne__foto_deschuyffeleer__2_
Het buffet in Kokejane. Foto Deschuyffeleer.
Editiepajot_chiro_herne__foto_deschuyffeleer__3_
Het buffet in Herne. Foto Deschuyffeleer.
Editiepajot_chiro_herne__foto_deschuyffeleer__11_
Wesley Bayens, Glenn Deherder, Silke Lissens, Machteld Dierickx en Lisa Derycke van Chiro Herne. Foto Deschuyffeleer.
 

De Chiro, de grootste christelijke jeugdbeweging in Vlaanderen en Brussel, is 75 geworden. Om deze verjaardag te vieren boden de meeste Chiro-afdelingen hun sympathisanten onder het motto "Olé Pistolé" een feestelijk, gezond en daarenboven gratis ontbijt aan.

Dit was ook het geval in de twee afdelingen in Herne. Bij Rif Raf in Kokejane stond een bataljon helpers onder de leiding van Bert Floryn en Lode Vanholder klaar om de 200 genodigden te ontvangen. Chiro Herne op zijn beurt met Wesley Bayens, Glenn Deherder, Silke Lissens, Machteld Dierickx en Lisa Derycke aan het roer waren er steevast van overtuigd dat zij de 400 vooropgestelde tafelgenodigden zouden halen. Niettegenstaande de druilregen was het op de beide locaties dan ook meer dan druk.

Gelukkig klaarde de hemel rond de middag uit. De volksspelen wisten dan ook menig bezoeker te verleiden. Ook een dansje wagen behoorde tot de mogelijkheden en voor de kleinsten was er plezier gegarandeerd op het springkasteel en op de trampoline.

De naam Chiro komt van de Griekse letters chi (χ) en rho (ρ), wat verwijst naar Christus Rex (Christus Koning). De beweging omvat nagenoeg 961 lokale groepen met bovenop een overkoepelende regionale en Vlaamse structuur. De beweging telt bijna 80000 leden en ruim 15000 leiders.

De Chirogroepen willen alle kinderen en jongeren zonder onderscheid in hun vrije tijd samenbrengen. Via spel worden ervaringen opgedaan en een duidelijke kijk geboden op de wereld en op zichzelf.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief