HERNE – Concert Kerst met een Hart in Sint-Pieters-Kapelle

HERNE – Concert Kerst met een Hart in Sint-Pieters-Kapelle

Affiche_kerst_met_een_hart
HERNE – Concert Kerst met een Hart in Sint-Pieters-Kapelle - Affiche
 

Op zaterdag 28 december om 20u sluit de Koninklijke Fanfare Sint-Pieters-Herleving onder de leiding van dirigent Pascal Bosmans haar 100-jarig jubileumjaar af met haar jaarlijks kerst- en tezelfdertijd benefietconcert 'Kerst met een Hart' in de Sint-Pieterskerk. Dat concert is inmiddels al aan zijn derde editie toe. Deze keer is hierbij het zangkoor Gaudicanto uit Grimmige te gast. De opbrengst gaat integraal naar alle mensen uit Sint-Pieters-Kapelle die momenteel strijden tegen kanker.

 

Gaudicanto

 

Ook het koor Gaudicanto heeft dezer dagen iets te vieren. Het 50-koppig sterk zangkoor bestaat immers ook 40 jaar en dat wordt dan ook mede tijdens het benefietconcert in de kijker gezet. Het koor heeft het Denderdorp Grimminge als thuishaven. Gaudicanto staat voor 'vreugde door zingen'. Het is vooral sinds de komst van de nieuwe dirigent Marc Gerain dat het opengebloeid is tot een alom gewaardeerd koor dat de lat een heel stuk hoger legt dan wat Jan Modaal zich bij een dorpskoor voorstelt.

 

Fanfare als sociale spil

 

De Koninklijke Fanfare Sint-Pieters-Herleving in Herne en Bever in het algemeen en in Sint-Pieters-Kapelle in het bijzonder voorstellen hoeft niet meer. De fanfare is immers de sleutelvereniging in het dorp die, naast haar sterke muzikale prestaties tijdens meerdere concerten in de loop van een jaar, ook nog eens ieder jaar opnieuw leven inblaast in het sociaal gebeuren in de deelgemeente met onder meer het kermisweekend, een rommelmarkt en Muziek Anders voor mensen met een beperking.


Wie de organisatoren in de warme kerstperiode alsnog een financieel extraatje én de noodzakelijke morele steun wil meegeven ten voordele van het goede doel, dient wel snel de toegangskaarten voor te behouden via uwfanfare@gmail.com, 0496/47.81.13 of bij één van de bestuursleden. De toegangsprijs bedraagt 10€. Spontane giften uit sympathie kunnen ook gebeuren op 'Muziek met een Hart' via bankrekeningnummer BE12 6529 6049 5092.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 sep 2020

archief