HERFELINGEN - De Regenboog houdt kerstcafé en komt bij u thuis sterzingen

HERFELINGEN - De Regenboog houdt kerstcafé en komt bij u thuis sterzingen

Kerstmarkt
HERFELINGEN - De Regenboog houdt kerstcafé en komt bij u thuis sterzingen - Affiche
 

Net als de voorbije twee jaar sluit de gemeentelijke basisschool De Regenboog in Herfelingen het eerste trimester af met een sfeervol kerstcafé. De eerste twee edities waren voltreffers en dat succes hoopt het schoolteam deze keer minstens te evenaren. Iedereen is trouwens welkom op vrijdag 20 december van 16 tot 20u30 om er mee komen te genieten van de unieke warme kerstsfeer.

Naast hotdogs, warme chocolademelk en jenever kunnen de bezoekers ook genieten van huisbereide spaghetti, pannenkoeken en soep.
“De laatste weken voor de kerstvakantie zijn altijd heel druk”, geeft schooldirecteur Christoph Segers immer enthousiast aan. “De Sint is nog maar net weg en de hoogste klassen hebben al toetsen. Het knutselen voor de kerstmarkt was in het verleden dan ook steeds een hele opgave. En daarbij zaten we ook nog eens met het dubbel gevoel dat je ouders laat betalen voor een knutselwerkje van hun eigen kinderen. Daarom hebben we 2 jaar terug het roer omgegooid en hebben we ons gefocust enerzijds op een hapje en een drankje en anderzijds, het sterzingen.
“Terwijl de ouders genieten van een beker pasta met huisbereide saus, een hotdog of pannenkoek, trekken de leerkrachten en ikzelf met groepjes kinderen langs de huizen van Herfelingen-centrum om ook daar de kerstsfeer bij de mensen over te brengen. Iedere vrijdagnamiddag wordt er nu al daartoe gerepeteerd en zingt de hele lagere school samen kerstliederen”, aldus nog de directeur.
Ook dit jaar werd er een verjaardagskalender samengesteld helemaal in het teken van ons jaarthema: Neem de tijd. Van de jarigen van januari die tussen de dino’s wandelen tot die van december die in de verre toekomst vertoeven werd elke groep in een historisch kader geplaatst..
Het wordt dus op vrijdag 20 december tussen 16 uur en 20.30 uur niet alleen een gezellige boel op de school zelf langsheen de Assesteenweg, maar ook in de omliggende straten kan men dan de zingende schoolkinderen aan het werk zien en horen.  Uw onthaal en indien het kan ook een kleine gift zullen onze schoolkinderen beslist weten te waarderen.
Iedereen is dus van harte welkom op vrijdag 20 december in de turnzaal van de school vanaf 16 uur.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 11 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 16 jul 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 26 jun 2020

archief