HERNE – Woonwinkel Pajottenland ontvangt 835.200€ voor ondersteuning lokaal woonbeleid

HERNE – Woonwinkel Pajottenland ontvangt 835.200€ voor ondersteuning lokaal woonbeleid

Mathias_diependaele_subsidie_wonen
HERNE – Woonwinkel Pajottenland ontvangt 835.200€ voor ondersteuning lokaal woonbeleid - © Deschuyffeleer
 

Matthias Diependaele (N-VA), Vlaams minister van Wonen, maakt 835.200€ vrij om het lokaal woonbeleid via Woonwinkel Pajottenland in Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen te ondersteunen en die gemeenten te stimuleren om intergemeentelijke samen te werken. “De lokale besturen zijn de motor van ons Vlaams woonbeleid”, zegt hij. “Met die subsidie willen we de gemeenten een financieel duwtje in de rug geven om het woonbeleid vorm te geven”.

 

Iedereen moet goed kunnen wonen in Vlaanderen. Daarom verdienen alle segmenten van de woningmarkt de nodige aandacht en ondersteuning. De demografische evolutie met een bevolkingstoename en gezinsverdunning stelt de woningmarkt dan ook voor grote uitdagingen.

“Om die uitdagingen aan te gaan, rekenen we op de lokale besturen”, zegt minister Diependaele. “Met de subsidie ondersteunen we hen daarbij. Ik ben dan ook zeer tevreden dat Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen de handen in elkaar slaan om deze regierol op te nemen”.

 

Het is de bedoeling dat de lokale besturen de drie Vlaamse beleidsprioriteiten omzetten in hun lokaal woonbeleid. Matthias Diependaele: “Vlaanderen schuift hierbij drie prioriteiten naar voren: ten eerste willen we dat de gemeenten zorgen voor een divers en betaalbaar woonaanbod, verder moet er ook werk gemaakt worden van de kwaliteit van het woningpatrimonium, en ten slotte vragen we de gemeenten om hun inwoners goed te informeren, te adviseren en te begeleiden”.


“Als N-VA Herne zijn we uiteraard verheugd dat minister Diependaele, door het toekennen van een subsidie van 835.200€ aan de interlokale vereniging Woonwinkel Pajottenland, ook het woonbeleid in het Pajottenland en dus ook in Herne financieel ondersteunt”, besluit lokaal afdelingsvoorzitter Jonas De Boeck.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 02 apr 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 31 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 30 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 28 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 27 mrt 2020

archief